<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpareBank 1 Markets torpederer kursmålet på AutoStore

Tallknuserne i SpareBank 1 Markets kutter kursmålet på AutoStore med nesten 40 prosent.

  Publisert 19. apr. 2022 kl. 09.58
  Oppdatert 19. apr. 2022 klokken 09.58
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 316 ord
  LAVERE KURSMÅL: SpareBank 1 Markets senker kursmålet på AutoStore. Fra venstre: Finansdirektør Bent Skisaker, konsernsjef Karl Johan Lier og Chief Revenue Officer Mads Hovland Vikse. Foto: AutoStore

   

  SpareBank 1 Markets kutter kursmålet på AutoStore fra 45 til 28 kroner, og gjentar ifølge TDN Direkt sin nøytralanbefaling på aksjen. Det tilsvarer en reduksjon i kursmålet på rundt 38 prosent. 

  Analytikerne forventer en sekvensiell reduksjon i selskapets ordreinngang i første kvartal 2022. Årsaken til det er blant annet prisøkninger i desember, som sannsynligvis medførte økte bestillinger i fjerde kvartal. SpareBank 1 Markets mener også at høyere varekostnader og begrensede skalaeffekter vil bidra til å senke EBITDA-marginen ytterligere fra fjerde kvartal.

  I analysen understrekes det at aksjekursen bør reflektere risikoen for økt tilbudsforstyrrelse, en «vent-og-se»-tilnærming blant forhandlere og en langsiktig risiko for ny konkurranse.

  Folketrygdfondet har kjøpt seg opp

  I påsken skrev Finansavisen at Folketrygdfondet har gått fra 7,5 millioner aksjer i AutoStore til 36,2 millioner aksjer i løpet av to måneder. Fondet har klatret fra en 17. plass på aksjonærlisten til en 10. plass, og eide på det tidspunktet aksjer til en verdi av 930 millioner kroner.

  Største aksjonær, Softbank, står oppført med 38,33 prosent av aksjene – det samme antallet som i februar. Også aksjene til AutoStore-sjef Karl Johan Lier og gründer Jakob Hatteland er uendret siden da.

  Investtech advarte mot kursfall før påske

  Rett før påske advarte Geir Linløkken i Investtech mot kursfall i AutoStore, samtidig som aksjen ble omsatt på nivåer litt over 29 kroner.

  «Aksjen er veldig sårbar for svekkede vekstprognoser, forsinkelser og økt kapitalbehov», sa Linløkken i et intervju med Finansavisen 8. april.

  Tirsdag formiddag omsettes aksjen for 24,28 kroner, ned 6,6 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 83,2 milliarder kroner.

  AutoStore

   
  • Grunnlagt i 1996 i Nedre Vats i Rogaland.
  • Har utviklet et robotisert lagersystem for detaljhandelen.
  • Har installert rundt 25.000 roboter i over 35 land, og har selskaper som Puma, Lufthansa og XXL på kundelisten.

  • Venter en omsetning på over 500 millioner dollar i 2022, fra rundt 300 millioner dollar i 2021.
  • Hovedaksjonær er japanske SoftBank med 40 prosent eierpost.
  • Ble Norges nest største børsnotering noensinne – etter daværende Statoil i 2001.