<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Smarttelefonsalget stopper opp

Krig og dårligere økonomiske forhold er blant tingene som får skylden for at smarttelefonsalget i Europa falt i første kvartal. 

  Publisert 15. juni 2022 kl. 11.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 173 ord
  LAVERE ETTERSPØRSEL: Apples salg av smarttelefoner falt 6 prosent i første kvartal i Europa, viser ny rapport. Foto: Bloomberg

  Salget av smarttelefoner i Europa falt med 12 prosent i løpet av årets tre første måneder. Antall registerte solgte telefoner var de laveste på nesten et tiår, viser en ny rapport fra Counterpoint Research. 

  Nedgangen i salget kommer av flere grunner ifølge rapporten. Blant annet mangel på komponenter til telefonene, covid-nedstengninger i Kina, dårligere økonomiske forhold og krigen mellom Russland og Ukraina er alle faktorer som trekker ned salget, skriver Reuters. 

  Nedgangen vil fortsette

  Samsung, som er markedsleder i Europa, fikk en salgssvikt på 16 prosent i første kvartal, mens Apples telefonsalg falt med 6 prosent. Av de fem største produsentene av smarttelefoner i Europa, var det bare Realme som registrerte en årlig vekst i antall forsendelser. 

  – Økende inflasjonsnivåer over hele regionen påvirker forbrukernes forbruk, mens Samsung og Apple, Russlands første og tredje rangerte smarttelefonleverandører, stoppet alle forsendelser til Europas største marked tidlig i mars 2022, sier Jan Stryjak, assisterende direktør i Counterpoint Research.

  Ifølge Reuters forventer analysebyrået at den årlige i veksten av smarttelefonforsendelse vil fortsette å avta de kommende kvartalene, spesielt i andre kvartal.