<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– TikTok er en «ulv i fåreklær»

Amerikanske myndigheter er bekymret for datasikkerheten. Nå oppfordres tek-gigantene til å fjerne den kinesiske videodelingsplattformen TikTok.

Publisert 18:02 29. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
DATAOVERVÅKNING: Amerikanske myndigheter er bekymret for at informasjon om TikToks brukere havner i feil hender. Dreamstime

I en Tweet oppfordrer Brendan Carr, en kommissær ved USAs Federal Communications Commission (FCC), tek-gigantene Google og Apple til å fjerne det populære sosiale nettverket TikTok fra deres app-butikker.

Carrs oppfordring begrunnes med at den kinesisk-eide videodelingsplattformen samler massive mengder informasjon om appens brukere, ifølge nyere rapporter fra FCC.

Informasjonen omhandler blant annet søkehistorie, tastetrykkmønster, stedsdata og meldingsutkast, og skal angivelig være lett tilgjengelig for myndighetene i Beijing.

«TikTok er ikke hva det ser ut til å være på overflaten. Det er ikke bare en app for å dele morsomme videoer eller meme. Det er saueklærne. I kjernen fungerer TikTok som et sofistikert overvåkingsverktøy som høster store mengder personlige og sensitive data», skriver Carr i et brev til Apple og Google.

Carr oppfordrer selskapene til å komme med uttalelser angående saken innen den 8. juli.

Ifølge en nyere rapport fra Piper Sandler melder 33 prosent av amerikanske ungdommer at TikTok er deres favorittapp. Tjenesten hadde ved utgangen av 2021 rett over 1 milliard brukere, og det er forventet at appen vil ha i underkant av 2 milliarder brukere innen 2022 er omme, ifølge Business of Apps.