<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABG Sundal Collier kutter kursmålet på børstaper

Link Mobility har falt som en stein på Oslo Børs. ABG Sundal Collier ser fremdeles en oppside i børstaperen selv om kursmålet kuttes markant.

  Publisert 1. sep. 2022 kl. 11.44
  Oppdatert 1. sep. 2022 klokken 11.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  ABG KUTTER KURSMÅLET PÅ LINK MOBILITY: På bildet ser du storaksjonær Jens Rugseth og midlertidig adm. direktør Thomas Berge i forbindelse med selskapets notering på Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

   

  ABG Sundal Collier senker kursmålet på Link Mobility-aksjen fra 35 til 23 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen blir gjentatt. 

  Meglerhuset understreker at Link Mobility handles til lave multipler og anser ikke gjeldsnivået som et problem. Ifølge TDN Direkt mener ABG Sundal Collier at selskapet har god tid til å generere kontantstrøm, redusere kostnader og øke veksten i tiden fremover. Lavere estimater trekkes frem som årsaken til et lavere kursmål.

  Krakk etter kvartalspresentasjon

  16. august presenterte Link Mobility sine kvartalstall, noe som endte med et kursfall på nesten 30 prosent før aksjen endte på 9,40 kroner.

  Link Mobility hadde inntekter på 1.177 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 1.055 millioner kroner i samme periode året før. Det ga et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 129 millioner kroner, sammenlignet med 119 millioner kroner for et år siden.

  Selskapet ble priset til 10 milliarder kroner i forbindelse med comebacket på Oslo Børs i oktober 2020. Torsdag omsettes aksjen for 7,98 kroner, ned 0,3 prosent, hvilket gir en markedsverdi på 2,35 milliarder kroner.

  Toppsjefen gikk på dagen

  I midten av mai ble det kjent at Guillaume van Gaver gikk av som konsernsjef i Link Mobility med umiddelbar virkning. Samtidig utnevnte styret finansdirektør Thomas Berge som midlertidig konsernsjef.