<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorer holder pusten før årets viktigste happening

Investorer holder pusten før kveldens store happening. Apple-lanseringen er nemlig ekstremt viktig for det globale aksjemarkedet.

  Publisert 7. sep. 2022 kl. 14.37
  Oppdatert 9. sep. 2022 klokken 13.14
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 252 ord
  VIKTIG HAPPENING: Onsdag kveld klokken 19.00 lanserer Apple trolig en ny iPhone. FOTO: Bloomberg

  Investorer og forbrukere verden over venter spent på Apple-lanseringen onsdag. Historisk sett har den betydd mye for aksjemarkedet. 

  Apple er verdens største selskap, og har en markedsverdi på 2,5 milliarder dollar. Apple har en 7 prosents vekting i S&P 500-indeksen, noe som gjør dagens lansering ekstremt viktig for det globale aksjemarkedet.

  Vil aksjen falle?

  De siste ti årene har aksjen falt falt syv ganger på dagen under lanseringen. Analytikere venter at Apple sannsynligvis vil ta aksjonærvennlige skritt som å øke prisene betraktelig for å unngå dette, ifølge Bloomberg

  – Det forventes at det lanseres nye iPhone-modeller. iPhone-salg utgjør 49 prosent av omsetningen til Apple. I tillegg forventes det presentasjon av nye Apple Watches, som utgjør 9,7 prosent av omsetningen, sier global markedsstrateg i eToro, Ben Laidler.

  Øker prisen

  – Vi kan få nye produkter som er over 100 dollar dyrere enn de nåværende. Det som skjer hos Apple, og som Apple gjør, betyr noe. De har også enormt mange underleverandører – så det betyr mye for de, det globale aksjemarkedet og svært mange forbrukere, legger han til.

  Flere spår at Apple vil heve prisen på sine Pro-modeller for å nå en mer velstående kundebase, og samtidig senke prisen på eldre modeller for å tiltrekke seg mer prisbevisste forbrukere. 

  Analytiker Wamsi Mohani, i Bank of America, forventer å se en økning på 20 cent i resultat per aksje dersom Apple øker prisene på sine Pro-modeller med 50 dollar.

  Apple-aksjen er ned 15 prosent så langt i år, og stiger marginale 0,1 prosent i førhandelen på Wall Street.