<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kahoot får ny storeier

Om alt går etter planen, vil SoftBank ha kvittet seg med alle aksjene i Kahoot innen året er omme.

  Publisert 16. sep. 2022 kl. 08.15
  Oppdatert 16. sep. 2022 klokken 08.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 169 ord
  Foto: Vidar Ruud

  SoftBank vil nå selge seg ut av Kahoot, opplyses det i en børsmelding.

  Selskapet har inngått en avtale med General Atlantic for å selge 73,5 millioner Kahoot-aksjer, tilsvarende 15,02 prosent av selskapet.

  Transaksjonen vil bli delt i to transjer, hvorav 44 millioner aksjer, tilsvarende 9 prosent av aksjekapitalen vil bli overført på eller rundt 26. september. De resterende 29,5 millioner aksjene, tilsvarende 6,02 prosent av aksjene vil gå gjennom etter regulatorisk godkjenning i fjerde kvartal.

  Når salget av den andre transjen er gjennomført vil ikke SoftBank lenger eie noen aksjer i Kahoot.

  Det forventes nå at General Atlantic vil bli største aksjonær i Kahoot, og selskapet skriver i en separat melding at de «planlegger å samarbeide med General Atlantic for å ytterligere akselerere vekstinitiativer, drive innovasjon og utvide sitt globale fotavtrykk i hjem, skoler og bedrifter».

  – Vi tror Kahoot har betydelig potensiale for videre vekst ettersom digitale læringsløsninger fortsetter å bli tatt i bruk på tvers av arbeids-, skole- og hjemmemarkedet, sier General Atlantic-sjef Chris Caulkin, som mener Kahoot er godt posisjonert for å skalere.