<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Priser TikTok-eier til 3.000 milliarder kroner

ByteDance vil bruke opptil 3 milliarder dollar på tilbakekjøp av aksjer. Avtalen verdsetter selskapet til 300 milliarder dollar.

Publisert 16. sep. 2022 kl. 15.29
Oppdatert 16. sep. 2022 klokken 16.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
STORE SUMMER: TikTok-eier ByteDance verdsettes til 300 milliarder dollar. Foto: NTB

ByteDance vil bruke opptil 3 milliarder dollar på tilbakekjøp av aksjer i en avtale som verdsetter den unoterte kinesiske TikTok-eieren til omkring 300 milliarder dollar, går det ifølge Reuters frem av en oppdatering selskapet har sendt til investorer.

En person med kjennskap til planen opplyser til nyhetsbyrået at hensikten med øvelsen er å hjelpe noen av aksjonærene med likviditeten. Samme person legger til at styret vil legge frem forslaget, som verdsetter aksjene til opptil 176,90 dollar stykket, for aksjonærene ved utgangen av måneden. Selve tilbakekjøpene vil så settes ut i livet i løpet av de 2-3 neste månedene.

Corona og Beijing-kjør

ByteDance skal ifølge kilder ha vurdert en børsintroduksjon i Hongkong, men selskapet opplyste i april at det ikke forelå umiddelbare planer.

Selskapet ble verdsatt til 3-400 milliarder dollar i det unoterte markedet i fjor, men selv på 300 milliarder dollar snakker vi ifølge CB Insights om et verdens mest verdifulle privateide selskaper.

Svakere økonomisk vekst, som i høy grad er forårsaket av corona-nedstengninger og Beijings regulatoriske kjør mot tech-sektoren har svekket inntjeningsutsiktene for mange kinesiske internett-selskaper, og i august kuttet ByteDance ifølge Reuters prisen på opsjonene som ble tildelt ansatte i 2021-planen med 20 prosent.

Topplinjeveksten i 2021 kom inn på «bare» 70 prosent, sammenlignet med over 100 prosent året før.