<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nå får Kim Kardashian og Elon Musk ønsket sitt oppfylt

Folk har tryglet Twitter om å innføre en redigeringsknapp i over ti år. Nå gir de etter.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 14.43
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
GLADE: Elon Musk og Kim Kardashian jubler trolig over Twitter-endringen. Bloomberg

Fra og med onsdag denne uken fikk enkelte Twitter-brukere tilgang til å redigere meldingene sine, en funksjon som har vært etterlengtet i årevis.

Snart skal trolig alle få tilgang til å redigere sine «tweets» i opptil 30 minutter etter at den er lagt ut, skriver Bloomberg. Først og fremst er meningen at folk skal få mulighet til å rette i skrivefeilene sine, uten at meningsinnholdet kan bli endret flere dager etter publisering.

Tok det opp med Twitter-sjefen

Kim Kardashian har vært en av flere som har tatt initiativ til å få på plass en redigeringsknapp. I en Twitter-melding fra 2018 skriver realitystjernen at hun snakket med daværende Twitter-sjef Jack Dorsey om redigeringsknappen i bursdagsfesten til Kanye West.

– Nå ser jeg hvorfor jeg var invitert! svarte Dorsey.

Skjermbilde fra Twitter

I første omgang er funksjonen bare tilgjengelig for de som abonnerer på Twitter Blue, en tjeneste som koster 5 dollar i måneden.

De innleggene som blir redigert blir merket med det, og publikum får også tilgang til å se tidligere versjoner av innlegget.

Flertallet sa ja

Gründer Elon Musk spurte også sine følgere om de ønsket en redigeringsknapp i april – først og fremst for å fikse opp i skrivefeil, om man skal tolke svaralternativene.

Et klart flertall sa «yse», eller trolig «yes» til en redigeringsknapp.

Skjermbilde fra Twitter

Twitter-ledelsen var raskt på ballen og sa at de allerede testet ut funksjonen internt – for å tydeliggjøre at det ikke var Musk som gav de ideen.