<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorer trekker seg fra Trump-fusjon

139 millioner dollar har forsvunnet i løpet av fire dager, etter at det ble mulig for Digital World-investorer å trekke seg fra Trump-avtale. 

  Publisert 24. sep. 2022 kl. 09.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 276 ord
  OMSTRIDT: Truth Social er ikke tilgjengelig i Google Play, men App Store tilbyr fortsatt den usensurerte «sannheten». Foto: Dreamstime

  Flere investorer har trukket seg fra Digital World Acquisition sine planer om å kjøpe tidligere president Donald Trumps sosiale medie-plattform Truth Social, kunngjorde selskapet fredag. 

  Digital World sier de har mottatt oppsigelsesvarsel fra investorer som står for nesten 139 millioner dollar av til sammen 1 milliard som SPAC-selskapet tidligere hadde annonsert at de hadde tilgjengelig. 

  LOJAL TIL TRUMP: Tidligere leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Devin Nunes (R), er nå daglig leder for Truth Social. Foto: Bloomberg

  Ifølge Reuters kan investorene helt fritt flytte pengene sine, som de forpliktet seg til å investere for ett år siden, siden fristen for oppkjøpsavtalen ikke ble gjennomført innen fristen 20. september i år. 

  Etterforskes av SEC

  Trump Media & Technology Group, morselskapet til Trump Social, kunngjorde i fjor planer om å fusjonere med Digital World Acquisition Corp. Sistnevnte har satt midlene på vent siden oktober i fjor på grunn av en etterforsking av fusjonen, skriver The Guardian.

  Det er ventet at flere investorer vil trekke seg ut i løpet av de nærmeste ukene, mens visstnok venter også flere på at Digital World skal foreslå litt mer attraktive vilkår for investorene, skriver Reuters. 

  Likevel kunngjorde oppkjøpsselskapet at de ville forlenge avtalefristen med tre måneder, i håp om at det amerikanske finanstilsynet, SEC, vil avsluttet etterforskningen og gi dem deres velsignelse. 

  Appen, som tar sikte på å være et «usensurert alternativ» til Facebook og Twitter, ble lansert i februar i år. USAs tidligere president, Donald Trump, har 4 millioner følgere på plattformen, sammenlignet med 89 millioner på Twitter før han ble utestengt etter kongresstormingen i 2021.

  Truth Social er i tillegg utestengt fra Google Play, stedet der Android-brukere laster ned apper, på grunn av innhold som er i strid med retningslinjene.