<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk storavtale for Kitron

Elektronikkprodusenten Kitron har inngått en avtale med svenske Ferroamp. Verdien anslås til 350 millioner over en treårsperiode.

    Publisert 30. sep. 2022 kl. 08.22
    Oppdatert 30. sep. 2022 klokken 10.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    SVERIGE-AVTALE: Kitron er en global elektronikkprodusent som sammenstiller elektroniske komponenter til enten kretskort eller ferdige produkter. Avbildet er daglig leder Hans Petter Thomassen (t.v.) og teknologidirektør Stian Haugen. Foto: Anders Horntvedt

     

    Det svenske miljøteknologiselskapet Ferroamp har valgt norske Kitron som produksjonspartner. Verdien av avtalen forventes å være rundt 90 millioner kroner i 2023 og 350 millioner kroner over en treårsperiode.

    – Å signere en langsiktig partnerskapsavtale med Ferroamp, en markedsleder innen integrasjon av lokale strømnett, er en stor anerkjennelse, sier Kristoffer Asklöv, driftsdirektør i Kitron.

    Ferroamp har utviklet EnergyHub, et system som styrer strømforbruk ved hjelp av patentert DC-teknologi slik at eiendomsbesittere kan utnytte solcellepanelene sine bedre samt integrere elbillading og energilagring.

    – Vi er glade for å ha inngått en avtale med Kitron, som har en ledende posisjon innen elektronikkproduksjon og kapasitet til å produsere store volumer EnergyHub-systemer for våre kunder i boligmarkedet, sier Krister Werner, administrerende direktør i Ferroamp.

    Produksjonen for Ferroamp vil foregå ved Kitrons anlegg i Polen og forventes å starte i løpet av noen uker.

    Fredag formiddag er Kitron-aksjen opp 3,4 prosent til 18,90 kroner. Hittil i år er imidlertid aksjen ned 18,8 prosent.