<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple-direktør sparket etter TikTok-video

Apple-direktøren mistet jobben etter å ha sagt en vulgær kommentar i den virale TikTok-videoen. 

    Publisert 30. sep. 2022 kl. 15.15
    Oppdatert 30. sep. 2022 klokken 15.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    MISTET JOBBEN GRUNNET DETTE: Apple-direktøren mistet jobben etter å ha kommet med en vulgær kommentar i en viral TikTok-video. FOTO: Dreamstime/ TikTok

    Apples innkjøpsdirektør, Tony Blevins, har blitt sparket fra selskapet etter at han sa en vulgær kommentar i en TikTok-video.

    Videoen ble publisert av den kjente brukeren «itsdanielmac», som stiller spørsmål til tilfeldige mennesker i dyre biler om hva de jobber med. 

    Da han spør Blevins, som sitter i sin Mercedes-Benz SLR McLaren, verdt rundt 5 millioner kroner om hva han jobber med får han dette svaret:

    «Jeg kjører biler, spiller golf og elsker storbrystede kvinner. Men jeg tar fri i helger og på  helligdager», svarer Blevins.

    GIKK VIRALT: Her Blevins i sin Mercedes-Benz SLR McLaren. TikTok

    Videoen, som er sett over 1,4 millioner ganger, kan se ut til å være en referanse til et lignende sitat i filmen «Arthur».

    Fikk sparken

    Ifølge Bloomberg satte Apple i gang en intern etterforskning etter å ha blitt gjort oppmerksom på videoen, som resulterte i at Blevins ble fjernet fra lederstillingen.

    Flere ansatte mente kommentaren var upassende, og at den gikk stikk imot Apples mål om å styrke mangfoldet og øke kvinneandelen i selskapet.

    «Tony forlater Apple», bekreftet en Apple-representant til CNBC.

    Blevins skal ha bedt om unnskyldning «til alle som ble fornærmet av mitt feilaktige forsøk på humor.» 

    Blevins var hadde en høytstående stilling og jobbet for selskapet i 22 år. Han rapporterte direkte til toppledelsen. Hans hovedrolle var å forhandle med leverandører for å holde prisen Apple betaler for datamaskindeler lav.