<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Du vil ikke skjønne hvordan du levde livet uten

Det er AR som betyr noe, hvis du spør Apple-sjef Tim Cook, samtidig som han kommer med et spark  mot Mark Zuckerbergs metaverse. 

Publisert 3. okt. 2022 kl. 13.54
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
SER POTENSIAL: Apple-sjef Tim Cook har stor tro på «utvidet virkelighet».  Foto: Bloomberg

Augmented reality, eller «utvidet virkelighet» som vi kan kalle det på norsk, er fremtiden, ifølge sjefen for verdens nest-mest verdifulle selskap. 

Under et intervju med det nederlandske nyhetsbyrået Bright sier Cook at AR – hvor virtuelle objekter kommer oppå den virkelige verden gjennom briller eller smarttelefoner – er en transformasjonsteknologi som han forventer at snart vil være like utbredt som en smarttelefon eller internett.

Dette støtter oppom det han sa under en Q&A-økt han hadde på universitet i Napoli på torsdag, etter at han hadde mottatt en æresgrad hos italienerne. 

 – Jeg er super begeistret for utvidet virkelighet. Jeg tror at hvis du, og dette vil ikke være lenge til, hvis du ser tilbake på et tidspunkt, zoomer ut til fremtiden og ser tilbake, vil du lure på hvordan du levde livet ditt uten AR. Akkurat som i dag lurer vi på hvordan folk som meg vokste opp uten internett, sa Cook til de fremmøtte studentene, ifølge bransjenettstedet MacRumors. 

Liker ikke metaverse

Samtidig er ikke Apple-sjefen like optimistisk vedrørende VR – virtuell virkelighet – som Mark Zuckerbergs Meta Platforms har kastet seg inn i med deres metaverse.

– Jeg synes alltid det er viktig at folk forstår hva noe er. Jeg er virkelig ikke sikker på at den gjennomsnittlige personen kan fortelle deg hva metaverse er for noe, sier Cooke til det Bright og legger til at Apple i stor grad har forsøkt å unngå å bruke det begrepet. 

Cook forteller at han synes VR kan oppslukende, men at det likevel har sine begrensinger, skriver Marketwatch.

– Jeg tror ikke du vil leve hele livet på den måten. VR er ikke en god måte kommunisere på, sier han. 

Hodesett og briller på vei

Ifølge MarketWatch jobber Apple med for tiden minst to produkter hvor de blander virkelighetene. Et AR/VR-hodesett og AR-briller som kan brukes til hverdags. Hodesettet er ventet å komme i år eller i 2023, mens brillene skal fortsatt være noen år unna.

Avslutningsvis sa sjefen for verdens mest verdifulle IT-selskap at dataprogrammering er det viktigste språket som studenter kan lære seg, og han utpekte klimakampen som verdens største utfordring.

På Dow Jones-børsen er Apple-aksjen ned nesten 22 prosent hittil i år.