<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk ønsker å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris

Elon Musk ha tilbudt seg å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje. Aksjekursen klatret opp så mye som 13 prosent før handelen ble stanset.

    Publisert 4. okt. 2022 kl. 19.34
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 260 ord
    STANSET HANDEL: Handel med Twitter-aksjer er stanser etter Musk angivelig skal ha tilbudt seg å kjøpe twitter til 54,2 dollar per aksje. Foto: Dreamstime

    Bloombergs ikke navngitte kilder sier at tilbudet fra Tesla-eieren, som er i tråd med det opprinnelige budet fra april, kom i et brev fra Musk til Twitter.

    Opplysningene er ikke bekreftet av åpne kilder og represanter for Elon Musk og Twitter har ikke svart på kommentarer, ifølge Amerikanske medier.

    Twitter-aksjen steg nesten 13 prosent i New York til 48 dollar aksjen, før børsen stanset handelen med selskapet.

    Tesla-gründeren ingikk i vår en avtale om å kjøpe selskapet for 54,20 millioner dollar per aksje, før han i juli uttalte at han ønkset å trekke avtalen. Men i sommer trakk han seg fra avtalen som til sammen var verdt 44 milliarder dollar, og som alt er godkjent av aksjonærene.

    Siden den tid har Musk i flere måneder forsøkt å komme seg ut av avtalen. Partene har siden saksøkt hverandre og rettssaken der Twitter forsøker å tvinge Musk til å kjøpe selskapet skal etter planen starte 17. oktober.

    Ikke bekreftet

    Twitter-aksjen ble omsatt for 47,95 dollar da børshandelen ble stanset tirsdag. Selskapet har foreløpig ikke besvart nyhetsbyrået APs forespørsel om å kommentere påstandene om at Musk har blåst nytt liv i sitt opprinnelig tilbud.

    Musks begrunnelse for å skrote kjøpsavtalen har i stor grad vært basert på hans påstander om at Twitter har feilinformert om omfanget av falske brukerkontoer på platformen. Han arguemnterer at slike kontoer ikke vil skape verdi for platformen, da disse ikke er relevante for annonsører på medieplattformen.

    De fleste juridiske eksperter har derimot spådd at han ville slite med å overbevise domstolen om at situasjonen har endret seg siden han inngikk kjøpsavtalen i april, i følge Bloomberg.