<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: – Denne aksjen kan hoppe 25 prosent

Aksjen har falt kraftig så langt i år. Nå tror en Goldman Sachs-analytiker at trenden skal snu.

Publisert 6. okt. 2022
Oppdatert 6. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
KAN STIGE: Her en Pinterest-plakat utenfor New York Stock Exchange i USA. Bloomberg

Det sosiale mediet Pinterest har den siste tiden forbedret brukerveksten og inntektsgenereringen på plattformen sin, ifølge CNBC.

Nå mener Goldman Sachs at Pinterest-aksjen kan få seg et løft på 25 prosent som følge av dette. 

Analytiker Eric Sheridan oppgraderte Pinterest-aksjen til kjøp, fra nøytral, etter å ha vært i et «lovende» møte med Pinterest-ledelsen. 

Samtidig økte han også kursmålet på aksjen til 31 dollar pr. aksje. Aksjen stiger 5 prosent i førhandelen på Wall Street som følge av nyheten. 

«Vi oppgraderer aksjene til Pinterest ... på bakgrunn av forbedret brukervekst og engasjementstrend. Vi ser også potensialet for oppside til inntektsvekst og driftsmarginestimater når vi beveger oss inn i 2023/2024,” skrev Sheridan i et notat onsdag.

Har falt kraftig i år

Pinterest-aksjen er ned 32 prosent så langt i år, da selskapet slet med økt konkurranse og lavere annonseinntekter. 

Ifølge analytikeren er selskapets ledere fokusert på å tjene penger på plattformen, og jobber med å øke mengden inventar som brukere kan kjøpe. 

Antallet aktive brukere hver måned viser vekst og engasjementet har stabilisert seg. Meglerhuset tror ikke denne trender vil snu.

Pinterest er en visuell søkemotor for deling av bilder og video. Tjenesten omtales gjerne som en interaktiv oppslagstavle hvor man finner inspirasjon og ideer og legger dem til i en «tavle».