<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google etablerer skyregion i Norge

Google etablerer egen skyregion i Norge, som vil bestå av tre datasenteranlegg på norsk jord. Da er det snakk om store investeringer og et stort antall ansatte.

  Publisert 11. okt. 2022 kl. 17.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  SATSER PÅ NORGE: Google skal foreta store investeringer i Norge.  Bloomberg

  Beslutningen om hvor Googles datasentervirksomhet i Norge skal etableres er ikke tatt, men hvis alt går som planlagt kan de første avtalene være signert allerede før jul, skriver Digi.no.

  Norgessjefen for Google Cloud, Kjell Arne Yttervik, vil ikke ut med hvor stor investeringen vil være i kroner og øre, men legger ikke skjul på at det er snakk om mye penger.

  Ser man mot anlegget den amerikanske IT-kjempen har bygd opp i Finland, har de så langt investert mer enn 12,5 milliarder norske kroner.

  – Du klarer ikke å investere i en skyregion hvis du ikke bruker en betydelig sum penger. Det eneste referansegrunnlaget jeg har, er hva det har kostet å bygge tilsvarende sentre i andre regioner, og da snakker vi milliarder av kroner, avslutter han.

  I tillegg kommer et ukjent antall nye arbeidsplasser.

  (NTB)