<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TEST: Ecovacs Deebot T10 Plus

Med mindre man er en av de menneskene som faktisk liker å rengjøre, så er robotstøvsuger en enkel måte å sørge for at hjemmet holder seg rent uten at man trenger å gjøre alt arbeidet.

    Publisert 13. okt. 2022 kl. 22.42
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 724 ord
    Ecovacs Deebot T10 Plus. Foto: Ecovacs

    Robotstøvsugere har lenge hatt et rykte for å gå tom for strøm halvveis i jobben, gå glipp av store deler av gulvet, eller tape en kamp med et stolben. De nye vaskerobotene til Ecovacs har ikke disse problemene.

    Tidligere i år hadde vi gleden av å teste Ecovacs’ toppmodell Deebot X1 Omni. Toppmodellen scoret høyt hos oss, men er også en av de dyreste robotstøvsugerene på markedet. Nå har Ecovacs kommet med en rimeligere variant, nemlig Deebot T10 Plus.

    Vi har hatt gleden av å teste T10 Plus de siste ukene, og her får man mye av det samme som toppmodellen, men til en noe hyggeligere pris.

    Ecovacs Deebot T10 Plus bruker LIDAR-teknologi for å manøvrere seg rundt gjenstander. Ecovacs

    Avansert

    Den kuleste funksjonen må være at den sannsynligvis har det mest avanserte navigasjonssystemet man finner i en robotstøvsuger. Den bruker LIDAR-teknologi med en super nøyaktig dybdesensor(ToF), som Ecovacs sier at ligner på det man finner i selvkjørende biler.

    Systemet, kombinert med appen deres, sikrer at Deebot T10 Plus gir maksimal dekning av gulvene dine med færre tapte flekker. Så første gang man kjører kartlegging av huset, vil den automatisk skanne og tegne et kart over gulvene som man kan se i Ecovacs-appen. Derfra kan man sette opp grenser og rengjøre bestemte rom, eller begrense vaskingen til et bestemt område.

    Stemmestyring er også på plass, så man kan sende roboten på spesifikke oppdrag uten å bruke appen.

    Når roboten er ferdig med å rengjøre, returnerer den automatisk tilbake til den medfølgende dokkingstasjonen for å lade opp og kvitte seg med alt av støv og rusk. Alt suges opp i en støvpose som er allergivennlig og fullstendig forseglet for å sikre at ingen støvpartikler slipper ut i luften.

    Vasker også

    Som storebror X1 Omni, kan Deebot T10 Plus også moppe gulvene dine. Der X1 Omni har to roterende moppehoder og egen vanntank i dokkingstasjonen, har T10 Plus en moppeplate som sitter på en beholder man må fylle med vann selv. Men dette er det eneste som betydelig skiller de to modellene fra hverandre. Moppeplaten er utstyrt med en vaskbar klut og klikkes enkelt på plass.

    Når moppeplaten er installert, så vil T10 Plus suge opp skitt, for deretter å moppe området rett bak for å gi gulvene dine en fin liten finish. Moppeplaten vibrerer for å skrubbe bort vanskelige flekker.

    Liker ikke tepper

    Et lite minus er at når moppeplaten er installert, vil T10 Plus unngå alle teppene dine. Så om man ønsker å støvsuge teppene, så må moppeplaten fjernes. Dette er for at teppene ikke skal bli våte og fuktige, men vi skulle likt å se en funksjon hvor man slapp å fjerne moppen for å få støvsugd teppene.

    Dette satt til side, så gjør Ecovacs Deebot T10 Plus en utmerket jobb når det kommer til både rengjøring og støvsuging. Roboten vil sannsynligvis ikke erstatte en mopp for virkelig mye søl og vanskelige flekker, men for generell rengjøring og vedlikehold, etterlater T10 Plus gulvene veldig fine og rene.

    Ser hindringer

    Som storebror X1 Omni, vil T10 Plus ved hjelp av de samme sensorene som benyttes for å kartlegge huset og AI-teknologi, både se hindringer og manøvrere rundt gjenstander. Skulle man man glemme en ladekabel eller lekene til barna på gulvet, så vil ikke dette være noe problem. Roboten klatrer også fint over terskler og kommer seg lett opp på tepper når moppeplaten ikke er installert.

    T10 Plus er utstyrt med kamera som fungerer ypperlig til å titte innom og snakke med husdyr når man ikke er hjemme. Foto: Ecovacs

    T10 Plus er også utstyrt med kamera, riktignok ikke like høyoppløselig som på toppmodellen X1 Omni, men det fungerer ypperlig til å titte innom og snakke med husdyr når man ikke er hjemme ved hjelp av den innebygde mikrofonen. Man kan også styre roboten i den retningen man vil ved hjelp av styreknapper i appen.

    Knallgodt batteri

    Ecovacs T10 Plus kan støvsuge i opptil 195 minutter, eller støvsuge og moppe i opptil 180 minutter på én enkelt lading. Hvis batteriet nærmer seg tomt før den har fullført rengjøringen, returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen og fortsetter akkurat der jeg slapp når den er ladet.

    Ecovacs T10 Plus er et produkt som ved hjelp av sine avanserte funksjoner gjør livet litt enklere, og er en fin måte å automatisere oppgaver på, som ellers er ganske kjedelig.

    Ecovacs Deebot T10 Plus

     

    Fordeler:

    • Vasker og støvsuger
    • Tømmer seg selv
    • Manøvrerer pent rundt gjenstander

    Ulemper:

    • Tar litt plass med dokkingstasjonen
    • Støvsuger ikke tepper om moppeplaten er installert

    Pris: 

    fra 8.816 kroner (prisjakt.no)