<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump Media sparket varsler

Trump Media sparket driftsdirektør etter at han varslet det amerikanske finanstilsynet om brudd på verdipapirlovene. 

  Publisert 16. okt. 2022 kl. 10.37
  Oppdatert 16. okt. 2022 klokken 10.38
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 422 ord
  ETTERFORSKES: Truth Socials morsselskap, Trump Media and Technology, er under etterforskning av det amerikanske finanstilsynet, SEC.  Foto: Dreamstime

  Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trumps medieselskap Trump Media sparket torsdag en leder i selskapet etter at han delte et varsel til det amerikanske finanstilsynet (SEC) med Washington Post. 

  Will Wilkerson var driftsdirektør i Trump Media and Technology, som eier Trumps sosiale nettverk Truth Social, og var en av selskapets første ansatte, skriver CNBC. 

  Ville gi aksjer til Melania

  Wilkerson sendte inn SEC-varselet i august, hvor han hevdet at selskapet lente seg på feilaktige fremstillinger som er i strid med føderale verdipapirlover, i et forsøk på å bli børsnotert gjennom SPAC-en Digital World Acquisition Corp. 

  PRESSER PÅ: Til tross for at Donald Trump (t.v.) satt på 90 prosent av aksjene i Trump Media, skal ha presset en av grunnleggerne i selskapet til å gi aksjer til Melania Trump. Foto: Bloomberg

  I artikkelen i Washington Post beskriver også Wilkerson interne spenninger i selskapet med blant annet adm. direktør Davin Nunes, som også er et tidligere medlem av Representantenes Hus. I tillegg skal en av grunnleggerne til Trump Media, Andy Litinsky, ha blitt presset av Trump til å gi aksjer i selskapet til Melania Trump. 

  Ifølge Washington Post satt den tidligere presidenten da allerede på 90 prosent av aksjene i selskapet i bytte mot bruk av navnet hans og noe engasjement, også skulle alle andre dele resten.

  «Uautoriserte avsløringer»

  Wilkerson skal ha fått sparken fra Trump Media for å ha kommet med «uautoriserte avsløringer» til Washington Post, og advokatene til den tidligere medielederen kaller sparkingen en gjengjeldelse mot en varsler, da det finnes lover som beskytter varslere, skriver CNBC. 

  Ifølge den tidligere driftsdirektøren skal det også ha vært – frem til nå – ukjente samtaler mellom Trump, medieselskapets ledere og Digital World-sjef Patrick Orlando, før SPAC-en var notert og avtalen ble annonsert. Noe som kan ha brutt SEC-reglene. 

  Trump Media suspenderte Wilkerson etter at avisen Miami Herald meldte om SEC-varselet 6. oktober, og kalte det et «åpenbart brudd» på hans taushetserklæring.

  Investorer rømmer 

  Saken kommer samtidig som at Digital World Acquisition prøver å presse aksjonærene sine til å godta å utsette den planlagte fusjonen med Trump Media, som ble annonsert i fjor. Avtalen vil være verdt flere hundre millioner dollar for Trump Media, men Digital World har satt midlene på vent siden oktober i fjor på grunn av en etterforsking av fusjonen. 

  Fristen for oppkjøpsavtalen var 20. september i år, og da fusjonen ikke ble gjennomført innen da sto investorene fritt til å flytte pengene sine. Og bare fire dager etter fusjonsfristen ikke ble opprettholdt hadde Digital World mottatt oppsigelsesvarsel fra investorer som sto for nesten 139 millioner dollar av til sammen 1 milliard som SPAC-selskapet tidligere hadde annonsert at de hadde tilgjengelig.