<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endelig i Norge

TEST: Googles flaggskiptelefon har endelig funnet veien til Norge, og Pixel 7 Pros kamera slår knockout på resten av markedet.

Publisert 17. okt. 2022 kl. 13.33
Oppdatert 17. okt. 2022 klokken 17.55
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1142 ord
Google Pixel 7 Pro Foto: Michael Groth

Det tok seks år og den syvende utgaven før Google lanserte Pixel i Norge, men den som ventet blir ikke skuffet. Pixel 7 Pro er en maskin av en telefon, en topp skjerm og et kamera som er like godt eller bedre enn både Apple og Samsung på sitt beste.

Lydkvaliteten eller ladehastighet er under pari, men totalpakken er likevel virkelig imponerende for under 10.000 kroner.

Google Pixel 7 Pro

 

Positivt:

  • Fantastisk kamera og bildeprosessering
  • Smart AI-hjerne
  • Mye for pengene

Negativt:

  • Treg lading
  • Middels lyd

Pris: Fra 9.490 kr.

Det viktigste først. Google Pixel 7 Pro har regelrett et fantastisk kamera, og det skal faktisk godt gjøres å ta dårlige bilder med denne telefonen. Avansert bildeprosessering kombinert med Googles' algoritmer og deres nye Tensor 2 brikkesett med AI teknologi resulterer i knivskarpe bilder i de aller fleste situasjoner.

Vi gikk virkelig inn for å ta uklare bilder, blant annet ved å hoppe og ta bilder av dyr og andre ting i bevegelse, men bildene kommer ut like klare gang på gang. Skulle man klare å ta et uklart bilde, så har Google trent AI-en på å gjenkjenne både retning og uklarhet i bilder, og er i stand til å reparere disse bildene med en «unblur»-funksjon som er bygget inn i Google Photos appen.

Funksjonen er ikke bare begrenset til bilder som er tatt med en Pixel telefon, så om du skulle ha noen uklare bilder liggende fra tidligere telefoner, så kan du redde de gamle bildene dine med Pixel 7 eller 7 Pro.

Ved hjelp av laser fokus og den samme AI brikken, kan du også imitere dybde i bildene dine. Flere andre telefoner kan også gjøre dette, men Pixel 7 Pro gjør etter vår mening den beste jobben når det kommer til å imitere ekte bløtfokus ved å 'gradere' fokus inn bilder, og ikke bare gromse ut bakgrunnen. Du kan også piffe opp eksisterende bilder med Google Photos eller legge på ekstra lyskilder for å piffe opp portrettbilder. Ganske kult.

Avanserte bildefunksjoner

I kamerappen er det bygget inn flere funksjoner som benytter seg av Tensor 2 brikken med AI-teknologi, og vi har ikke funnet noe som skuffer ennå. En kul funksjon er «Action Pan» som analyserer både retning og dybde på bilder tatt i bevegelse og lager en bevegelseseffekt som gir en veldig riktig fartsfølelse i bildene dine, og får deg til å se ut som en skikkelig proff fotograf med kamerautstyr til flere tusen kroner, rett fra mobilen.

Med optisk og digital bildestabilisering kan du ta bilder med opp til 30x Zoom og likevel treffe fokus. Bildestabilisering her imponerer.

2x og 3x zoom tas med hovedkamera, og 5x med en dedikert telefotolinse. Fra 5x og opptil 30x zoom skjer digitalt, men selv med maks-zoom er det enkelt å låse fokus. Tensor-brikken sørger for at bildene skaleres og fjerner eventuelle uklarheter.

(1 / 11)

Den samme stabiliseringen finner vi på video. Her finner vi mulighet for å låse fokus på objekter langt unna, og man kan skru på «active» stabilisering for krevende filming med mye bevegelse.

Som skapt for video

Som med Apple har Google bakt inn «Cinematic Mode» for video. Dette fungerer på samme måte som med bilder. Telefonen bruker egenskapene i Tensor 2 brikken til å imitere ekte bløtfokus i sanntid. Heller ikke her skuffer telefonen. Videoene blir fantastisk gode og man skal jobbe hardt for å ikke få fokus til å treffe. Også videoene ser ut som de er filmet med langt dyrere utstyr. 

Man kan også skru på «Cinematic Pan» under stabilisering som filmer i litt høyere bildefrekvens med maksimal stabilisering for en ekstra kul effekt.

Kamera-appen bytter automatisk til nattmodus når det blir mørkt og øker stabilisering og eksponeringstid. Bilder tatt nesten i tussmørket blir veldig gode, og også her spytter telefonen ut imponerende bilder. Peker du kameraet mot himmelen, kan du ta astrobilder, og selv på bilder av månen med 30x zoom blir detaljer synlige.

At Google også står bak operativsystemet Android merkes. På Pixel 7 Pro flyter alt sammen. Telefonen kommer med nyeste Android 13 og man merker at operativsystemet er perfeksjonert for telefonen. Pixel-telefoner vil alltid være først ute når det kommer til feilretting og nye funksjoner, og det er deilig med en telefon uten ubrukelig tredjepartsprogramvare.

Friskt design

Pent design: Kameraene er felt inn i en ramme i blankpolert aluminium som strekker seg på tvers av telefonen i topp, og som flyter inn i rammen på telefonen. Foto: Michael Groth

Pixel 7 Pro har et veldig pent design. Telefonen har en glatt polert bakside og kommer i fargene Hazel, Snow, og Obsidian. Kameraene er felt inn i en ramme i blankpolert aluminium som strekker seg på tvers av telefonen i topp, og som flyter inn i rammen på telefonen. Skjermen har en enkel bue i kantene som ikke er overdrevet. Dette gjør at telefonen ligger veldig godt i hånden. Vektfordelingen er god, og et pluss med plasseringen av kameraene er at telefonen kan ligge flatt på de fleste underlag.

Google har forsøkt å gjøre noe nytt med kameradesignet på baksiden av telefonen, og ikke plassert dette på venstre eller høyre side av telefonen slik som Apple og Samsung.

Det gir på en måte følelse av at du har fått en ny telefon i en ellers ganske generisk tid når det kommer til design av telefoner.

Telefonen har en buet skjerm på 6,7 tommer og støtter oppdateringsfrekvens opptil 120hz.

Fargene er godt balansert og lysstyrken er god både i mørke og lyse omgivelser. Den er hverken best i klassen eller står noe særlig tilbake fra konkurrentene. Mer er det ikke å si.

Lyden trekker noe ned

En svakhet ved Pixel 7 Pro er lyden. Med to høyttalere i bunnen og én høyttaler i topp, virker det ikke som at disse er tunet for å gi et balansert lydbilde i landskapsmodus. Bassen er dyp og fin og lyden er klar, men høyttaleren i toppen av telefonen gir ikke nok lyd til å skape en stereofølelse. Dette kan muligens løses med en oppdatering, men enn så lenge kommer den til kort.

Heller ikke telefonens ladehastighet imponerer. Google vil spare miljøet ved å ikke inkludere en lader i esken, og det du får er en USB C til C-kabel og en overgang for å overføre data fra eldre telefoner.

At Pixel 7 ikke støtter mer enn 23 watts lading er en direkte svakhet, da det i dag finnes telefoner med 80 watt og helt opptil 150 watt hos konkurrentene. Batteritiden er god, du kommer deg fint igjennom en hel dags bruk og batterikapasiteten er på 5000mAh.

Mye for pengene

Det du får i Pixel 7 Pro er absolutt en verdig konkurrent til toppmodellene fra Apple og Samsung, med en pris langt unnder iPhone 14 Pro og S22 Ultra. Pixel byr på markedets beste mobilkamera, AI teknologi som kjører lokalt på telefonen og nyeste Android 13. 

Google lover også tre år med oppdateringer av Android og fem år med sikkerhetsoppdateringer.

Google puster nytt liv i et steilt mobilmarked, og vi vil hevde Pixel 7 Pro vil treffe godt i det norske markedet.