<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google får milliardbot i India

For andre gang på under én uke har indiske myndigheter gitt Google en bot på godt over 1 milliard kroner for brudd på konkurranselovgivningen i landet. 

    Publisert 25. okt. 2022 kl. 14.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    BETALINGSLØSNING: Google blir beskyldt i India for å misbruke deres ledende markedsposisjon til å promotere deres egen betalingsapper og -systemer. Her en dagligvarehandel i Mumbai som reklamerer at de kan bruke Google Pay til å betale med.  Foto: Bloomberg

    Google fikk tirsdag en bot på 9,36 milliarder indiske rupier, rundt 1,2 milliarder kroner, for brudd på konkurranselovgivningene i landet. 

    Den amerikanske teknologikjempen er blitt funnet skyldig av de lokale myndighetene i misbruke markedsposisjon sin for å promotere deres egen betalingsapper og -systemer, skriver Reuters. 

    Dette er andre gang på på under én uke at datterselskapet til Alphabet blir straffet for brudd på konkurranselovgivningen. 

    Markedsandel på 97 prosent

    På torsdag forrige uke ble Google dømt til å betale en bot på 13,38 milliarder rupier, rundt 1,7 milliarder kroner, av det indiske konkurransetilsynet, Competition Commission of India (CCI). CCI mente Google utnyttet sin dominerende posisjon i markedet for å beskytte posisjonen til appene sine som Chrome og Youtube, skriver Reuters. 

    Google ble også beordret i forrige uke til å ikke begrense smarttelefonbrukeres muligheter til å avinstallere forhåndsinstallerte apper som Google Maps og Gmail. De ble også bedt om å la brukere velge søkemotor for alle relevante tjenester mens de konfigurerer en telefon for første gang.

    Googles Android-operativsystem drifter 97 prosent av Indias 600 millioner smarttelefoner, viser tall fra Counterpoint Research.