<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brønnøysundregistrene flytter inn i metaverset

Brønnøysundregistrene og Skatteetaten blir de første norske offentlige aktørene som tester ut den virtuelle verdenen Decentraland.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 11.27
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 11.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 433 ord
MØTER «KIDSA» DER DE ER: Brønnøysundregistrene og Skatteetaten flytter inn i den virtuelle verdenen.  Foto: Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene har i samarbeid med EY laget et virtuelt kontor i metaverset, hvor de håper brukerne vil bli kjent med offentlige etater på en ny måte. 

– Fremtidens brukere av offentlig tjenester er der, det var ikke vi. Vi har behov for å lære! Vi vil møte de yngre generasjonene på deres plattformer. På samme måte som hvorfor EY også har kontor der. Vi bygger dette sammen, offentlig og privat, sier direktør i Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk.

– KREVENDE FOR DE FLESTE: Magnus Jones, nordisk blokkjede- og innovasjonsleder i EY Tax & Law. Foto: gudim.no

Krevende for mange

Brekk for støtte av nordisk blokkjede- og innovasjonsleder i EY Tax & Law, Magnus Jones, som ser at det fortsatt er mange som synes det er krevende å  tilpasse seg den virtuelle verden. 

– Det er fortsatt nytt og krevende for de aller fleste å jobbe med metaverse og virtuelle kontorer. Både fra et teknisk, markedsmessig og juridisk perspektiv, sier han.

Ifølge Jones har bedrifter størst utfordringer med å tolke det regulatoriske, skattemessige og juridiske regelverket rundt metaverset. Og han mener derfor at det er svært positivt at norske myndigheter nå bidrar med å bringe klarhet til markedet ved å nå ut til brukerne i den virtuelle verden.

Virtuelt kontor

I det virtuelle kontoret fra de offentlige etatene vil du blant finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten og «hvordan starte en bedrift» fra Brønnøysundregistrene.

– For oss handler dette om å fortsatt utføre vårt samfunnsoppdrag, og opprettholde den høye tilliten vi har i samfunnet, sier Andreas Hamnes som er forretningsutvikler i Brønnøysundregistrene.

Han legger til at Brønnøysundregistrene ikke bare må sette brukeren i sentrum, men tenke som dem.

– Fortsetter vi å utvikle tjenester som vi gjør i dag, bidrar vi til økt utenforskap for generasjoner som er «født digitale», sier Hamnes. 

Tilpasser ny generasjon

Også når det gjelder rekruttering kan det være riktig å ha et kontor i en virtuell verden i dag.

– Vi ønsker å tilpasse tjenestene våre til nye generasjoners behov, og må eksperimentere for å finne ut hva som treffer dem. Vi ønsker å tiltrekke oss unge talenter og å beholde gode medarbeidere, og da må vi henge med i timen, sier Brekk, som tidligere har vært blant annet fiskeri- og landbruksminister for Senterpartiet.

Decentraland, hvor de offentlige etatene etablerer seg, er en virtuell verden bygget på ethereum-blokkjeden, spesielt laget for de som har lyst til å lage innhold, spille, selge og bygge land og eiendommer. I tillegg er det også et sted hvor du kan kommunisere i og utforske. Det ble åpnet for publikum i februar 2020, og er overvåket av den ideelle organisasjonen Decentraland Foundation.