<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk har fullført kjøpet av Twitter – sparker flere toppledere

Elon Musk har formelt kjøpt Twitter, skriver flere medier. Deretter skal han ha sparket flere toppledere. Fredag morgen tvitrer han at «fuglen er befridd».

Publisert 28. okt. 2022 kl. 06.14
Oppdatert 28. okt. 2022 klokken 08.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
SPARKER: Elon Musk tok i natt over Twitter og sparket topplederne. Foto: Bloomberg

Foreløpig ser det ikke ut til å ha kommet noen helt offisiell bekreftelse fra selskapet selv. Men både Reuters , AP, Financial Times, Bloomberg, New York Times og andre medier siterer ikke navngitte kilder som sier kjøpet er i boks.

Angivelig skal Musk ha sparket flere av de øverste sjefene i selskapet like etter at han tok over torsdag, blant dem administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal.

– Fuglen er befridd, tvitret Musk fredag morgen norsk tid, med henvisning til Twitters fuglelogo.

Langvarig strid

Musk og Twitter kom i rettslig konflikt etter at milliardæren prøvde å trekke tilbake tilbudet om å kjøpe meldingstjenesten for 44 milliarder dollar. Twitter gikk til sak for å tvinge ham til å stå ved kjøpsavtalen.

En domstol ga Musk frist til fredag med å fullføre kjøpsavtalen fra april. Twitter-aksjen er fredag tatt av handel på New York Stock Exchange fredag, går det fram av børsens nettsider.

Musk har sagt at han vil ta Twitter av børs og gjøre tjenesten bedre enn noensinne.

Oppheves Trump-forbud?

– Jeg ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sa Musk i en pressemelding da kjøpet angivelig var avklart.

Musk sa i vår at han mener det vil være riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Tesla-milliardæren mener det var feil å utestenge Trump permanent.

Bloomberg siterer en ikke navngitt kilde som sier at Musk ønsker å oppheve livsvarige utestengelser fra Twitter og at han selv planlegger å fungere som toppsjef inntil videre

NTB