<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikri selger seg ut av Prognosesenteret

Publisert 1. nov. 2022 kl. 14.01
Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 08.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
Administrerende direktør Nicolay Moulin i Sikri. Siv Dolmen

SIKRI

Sikri Holding har inngått en avtale med Construction Analytics om å selge sitt eierskap i Prognosesenteret (Prognosesenteret og Prognoscenteret ) for et ventet bruttproveny på 142 millioner kroner. Kontanteffekten er på 108 millioner kroner, hvorav 37,5 millioner kroner er en toårig selgerkreditt.

Transaksjonen verdsetter Prognosesenteret til en selskapsverdi (EV) på 255 millioner kroner, noe som innebærer en kontant EBITDA-multippel på 18,2 på 2021-tall.

Prognosesenteret har vært en del av Sikri (gjennom Ambita) siden det ble kjøpt opp 9. september 2019, til en EV på om lag 140 millioner kroner, opplyses det.

Transaksjonen er strukturert som et salg av 51 prosent av aksjene i 4CastGroup AS som eies av Ambita . Som en del av transaksjonen overføres alle datterselskaper og investeringer eid av 4CastGroup med forretningsvirksomhet innen eiendomsteknologi til Ambita. Disse vil utgjøre en viktig del av Ambita fremover for å akselerere fokuset på eiendomsteknologi.

Den forenklede eierstrukturen vil gjøre det lettere for Sikri Holding å utnytte disse strategiske beholdningene. Som et resultat av transaksjonen tar Sikri Holding nok et viktig skritt for å oppfylle ambisjonen om å fokusere på å være en ren SaaS-aktør i det nordiske markedet, heter det i meldingen.

TDN Direkt