<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil diskutere pris med Musk

Mens inflasjonen er rekordhøy i Tyrkia, vil president Erdoğan diskutere prisen for verifisering på Twitter med Musk. 

  Publisert 3. nov. 2022 kl. 12.46
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 299 ord
  8 DOLLAR ER FOR MYE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan sier han diskutere prisen på verifiseringsmerkene hos Twitter med Elon Musk.  Foto: Bloomberg

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan sier til den tyrkiske kringkasteren ATV at han vil snakke med Elon Musk og diskutere prisen for et blått verifiseringsmerke hos Twitter. 

  PÅ PLASS: Tyrkias president er en aktiv bruker på Twitter. Skjermbilde: Twitter

  Etter at verdens rikeste mann kjøpte Twitter for 44 milliarder dollar, gikk Musk ut og sa at selskapet vil begynne å ta 8 dollar i måneden for sin «Blue»-tjeneste, som inkluderer mindre reklame og prioritet i kommentarfelter i tillegg til det blå verifiseringsmerket. 

  – Det kan være annerledes for oss, svarer Erdogan på spørsmål om prisen på tjenesten.

  – Vi kan også utføre litt diplomati med ham, sier han spøkefullt.

  I en fersk meningsmåling som Reuters har fått tak i kommer det frem at 80 prosent av Twitter-brukerne sa de ikke ville betale for merket. Mens omtrent 10 prosent svarte at de var villige til å betale 5 dollar i måneden. 

  TAR BETALT: Etter at han kjøpte opp Twitter vil Elon Musk innføre betaling for de blå verifiseringsknappene på Twitter, samtidig som brukerne får noen flere fordeler. Foto: Dreamstime

  Inflasjon på 85,5 prosent

  Hvorfor Erdogan skulle føle behovet for å diskutere prisen med Musk sier han ingenting om, men det kan være fordi landet befinner seg i en økonomisk krise. Torsdag morgen ble det kjent at landet har den høyeste inflasjonen siden 1997, med 85,51 prosent i oktober. 

  De økte inflasjonstallene kommer etter at landets sentralbank kuttet styringsrenten for tredje gang på rad, fra 12 prosent til 10,5 prosent, etter press fra Erdogan. 

  Ifølge flere økonomer er den reelle prisveksten i Tyrkia er mer enn dobbelt så høy som de offisielle tallene viser. En gruppe uavhengige økonomer la i juni fram tall som viste at konsumprisene hadde økt med 175 prosent fra året før, skriver TDN Direkt. 

  Den tyrkiske liraen har falt 28 prosent mot dollaren hittil i år, og er ned 48 prosent det seneste året.