<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter-ansatte saksøker etter Musk-krav

Elon Musk vil sparke rundt halvparten av arbeidsstyrken i Twitter. De ansatte får beskjed på e-post fredag morgen om hvorvidt de får beholde jobben eller ei. Nå saksøker de selskapet.

  Publisert 4. nov. 2022 kl. 08.48
  Oppdatert 4. nov. 2022 klokken 09.34
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 301 ord
  TING SKJER: I Twitter, der Elon Musk har tatt kontrollen. Foto: NTB

  Ansatte i Twitter får i dag en e-post om de mister jobben eller ikke, ifølge Reuters

  Den nye Twitter-sjefen Elon Muskvil si opp rundt 3.700 Twitter-ansatte, som utgjør rundt halvparten av arbeidsstyrken. Dette i et forsøk på å kutte kostnader og tvinge frem en krevende ny arbeidsmoral.

  I den interne e-posten heter det at selskapet vil «gjennomgå den vanskelige prosessen med å redusere vår globale arbeidsstyrke» for å sette Twitter på en «sunn kurs».

  E-posten har ført til at mange må vente tålmodig på å få vite om de blir sagt opp eller ei. Angivelig skal de ansatte ha fått beskjed om at de får en e-post klokken 9 fredag morgen med «Din rolle hos Twitter» i emnefeltet, ifølge NTB.

  Folk som får beholde jobben, får e-posten sendt til jobbadressen sin, mens de som blir sagt opp, får beskjed via personlig e-post, ifølge avisen.

  Vil spare en milliard

  Elon Musk har bedt Twitter om å spare opptil 1 milliard dollar i årlige kostnader, ifølge to kilder som er kjent med saken og en intern Slack-melding sett av Reuters.

  Dette vekker bekymring for at Twitter kan gå ned under store begivenheter – som USAs mellomvalg. Dette da selskapet vurderer å kutte ekstra serverplass som gjør at Twitter kan håndtere høy trafikk.

  Spareprosjektet har fått navnet «Deep Cuts Plan», og målet er å finne besparelser på mellom 1,5 millioner og 3 millioner dollar per dagen.

  Twitter taper nå rundt 3 millioner dollar om dagen «med alle utgifter og inntekter tatt i betraktning». Musk vil få selskapet mer lønnsomt. 

  Twitter skal ha blitt har blitt saksøkt på grunn av masseoppsigelsene. 

  Ansatte hevder selskapet sparker dem uten nok varsel, og at det bryter føderal- og loven i California. Et gruppesøksmål ble sendt inn torsdag til den føderale domstolen i San Francisco, ifølge Bloomberg.