<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slukker branner – forbyr hjemmekontor

Elon Musk forsikrer annonsører om at hatretorikk ikke vil dukke opp ved siden av annonser, men EU vil ha ham inn på teppet. Samtidig forbyr Musk hjemmekontor for sine ansatte.

Publisert 10. nov. 2022
Oppdatert 10. nov. 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 530 ord
RØYKER FREDSPIPE: Elon Musk forsøker å berolige bekymrede Twitter-annonsører. Foto: NTB

Elon Musks overtakelse av Twitter har utløst bekymring blant den sosiale medieplattformens annonsører, og flere av dem har i etterkant pauset markedsføringen.

For å adressere denne bekymringen avholdt Musk onsdag en live telefonkonferanse på Twitter «Spaces.»

– Det gir mening at hvis noen annonserer så vil de ikke ha supernegativ informasjon rett ved siden av sin annonse, eller innhold som kan være upassende. Vi kommer derfor til å jobbe hardt for å sikre at negative ting ikke havner ved siden av annonsen, noe som ikke kommer noen til gode, erkjente Musk.

Telefonkonferansen hadde ifølge Bloomberg mer enn 114.000 lyttere, inklusive annonsører som Target, Pandora, Chipotle og Chevron.

– Hatretorikk åpenbart ikke veldig bra

Bakgrunnen for annonsørenes bekymring er Musks uttalelser om å ta ytringsfriheten tilbake til Twitter, og om dette ville bety en opphevelse av retningslinjer som blokkerer hatefulle innlegg.

– Jeg synes hatretorikk ved siden av en annonse ikke er veldig bra, åpenbart, fortsatte Musk. 

Interactive Advertising Bureau-sjef David Cohen, den eneste ikke-Twitter-ansatte som fikk stilt spørsmål til Musk under seansen, lurte ifølge Bloomberg på hva annonsører bør tenke om Musks personlige varemerke – som kan være kontroversielt, og hvordan dette kan forkludre Twitters image som selskap.

– Twitter kan åpenbart ikke være en slags forlengelse av meg, for da vil enhver som er uenig med meg bli satt ut. Twitter som plattform må være så nøytral som mulig. Det betyr ikke at jeg er fullstendig nøytral. Det ville ha vært usant. Ingen person er det, svarte Musk.

EU vil ha Musk inn på teppet

Annonsørene er ikke de eneste som har bekymringer etter Musks Twitter-overtakelse. EU varsler nå at de vil ha Musk inn til en Twitter-høring.

VIL HA MUSK PÅ TEPPET: Medlem av Europaparlamentet Sophia in 't Veld. Foto: NTB

– Det vi først vil vite er om han faktisk kommer til å følge reglene, å respektere europeiske lover. Jeg tror vi også vil forsikre oss om at Twitter ikke vil bli, la oss si, en trussel for demokratiet, sier Sophie in ‘t Veld i et intervju med Bloomberg TV. 

Hun sitter i Europaparlamentet og et er sentralt medlem i komitéen for «Civil Liberties, Justice and Home Affairs.»

EU-kommissær for det indre markedet, Thierry Breton, har også advart Musk om at han må følge EU-regler – og da spesielt Digital Services Act som krever at selskaper fjerner ulovlig innhold og tar grep for å bekjempe skadelig innhold.

Forbyr hjemmekontor

Samtidig har Bloomberg sett den nye Twitter-sjefens første e-post til sine ansatte. Musk finner der ingen grunn til å pakke inn budskapet om hvordan de økonomiske utsiktene vil påvirke reklameavhengige aktører som Twitter. 

Musk gir i e-posten klar beskjed om at hjemmekontor forbys og at de ansatte forventes å være på kontoret minst 40 timer i uken, med unntak han selv skal godkjenne.

På sine snart to uker som Twitters sterke mann har Musk sparket nesten halvparten av arbeidsstokken og de fleste topplederne. Han har høynet prisen for Twitter Blue-abonnement til 8 dollar og lagt til brukerverifisering. Ifølge e-posten vil Musk at abonnement skal utgjøre halvparten av Twitters inntekter.