<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdier for 6 milliarder kan være forsvunnet fra kryptobørs

Over 600 millioner dollar ble tatt ut av kryptbørsen FTX fredag kveld under mistenkelige forhold, melder bransjenettsted. 

    Publisert 12. nov. 2022 kl. 08.59
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord
    DÅRLIG UKE: I løpet av noen få dager har FTX-gründer og nå tidligere sjef, Sam Bankman-Fried, opplevd at selskapet hans og formuen kollapset. Foto: Bloomberg

    Mer enn 600 millioner dollar i krypto er blitt overført ut av det konkursrammede kryptoselskapet FTXs digitale lommebøker sendt fredag, men uten at det er noen forklaring på hvorfor. 

    FTX-ansatte gikk ut fredag kveld og instruerte kunder om å slette FTX-appene og å ikke besøke nettsiden, skriver bransjenettavisen Coindesk lørdag. 

    «FTX er blitt hacket. FTX-apper er skadelig programvare. Slett dem. Chatten er åpen. Ikke gå på FTX-nettstedet, da det kan laste ned trojanere,» skrev en kontoadministrator for FTX Support i selskapets Telegram-chattekanal. 

    Sjefrådgiver i FTX Ryne Miller tvitret lørdag morgen (norsk tid) at han undersøkte unormale aktiviteter med de digitale lommebøkene knyttet til konsolidering av FTX-saldoer på tvers av børser.

    Søkte om konkursbeskyttelse 

    Den mulige hackingen, som ennå ikke er blitt offisielt bekreftet fra FTX-ledelsen, skjedde samme dag som kryptobørsen offisielt s økte konkursbeskyttelse etter å ha tapt en halv milliard dollar. 

    Tidligere i uken har det også blitt kjent at grunnleggeren Sam Bankman-Fried er ute av sjefsstolen og kryptobørsen. John J. Ray III er utnevnt til ny adm. dir. i FTX Group, mens Sam Bankman-Fried vil bistå og bidra til at overgangen går greit. 

    Målsettingen med lederskiftet er blant annet å sørge for at alle kreditorer og andre med tilgodehavender får tilbake så mye som mulig, heter i en pressemelding fra selsakapet.

    Endringen kommer etter at Bankman-Fried ifølge Bloombergs milliardærindeks har sett formuen rase fra 16 milliarder dollar, til nesten null på et par dager, og han skriver på twitter at han er sjokkert over å se hvordan det hele har utviklet seg.

    På det meste skal han ha vært god for 26 milliarder dollar.