<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bloomberg: Storeier vil øke eierandelen i Kahoot

General Atlantic vurderer ifølge Bloomberg alternativer for å øke eierandelen i Kahoot. Dette kan inkludere et bud på hele selskapet.

    Publisert 16. nov. 2022 kl. 15.24
    Oppdatert 16. nov. 2022 klokken 16.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 227 ord
    KAHOOT: General Atlantic vurderer å øke eierskapet i Kahoot. Her storaksjonær og toppsjef Eilert Hanoa Kahoot. Foto: NTB

    KAHOT

    Venturekapitalselskapet General Atlantic vurderer alternativer for å øke eierskapet i quiz- og læringsselskapet Kahoot. Dette kan inkludere et bud, ifølge Dagens Industri som viser til Bloomberg News. 

    General Atlantic ble største eier i Kahoot tidligere i høst da selskapet kjøpte 73,5 millioner Kahoot-aksjer fra Softbank, noe som tilsvarte rundt 15 prosent av selskapet.

    Ifølge Bloombergs kilder har General Atlantic et mål om å ta kontroll over selskapet.

    Kahoot-aksjen var opp så mye som 14,2 prosent i handelen onsdag, men oppgangen har senere snudd til minus 0,2 prosent. Handelsvolumet har vært skyhøyt, og Kahoot er tredje mest omsatt på Børsen.

    Så langt i år er Kahoot-kursen likevel ned 47,3 prosent.

    Haudemann selger seg ned

    General Atlantic vil derimot vente på de rette markedsforholdene før de går videre for å sikre seg at de ikke betaler for mye for selskapet. Det er ikke sikkert at de vil gi noe tilbud i det hele tatt.

    Videre skriver Bloomberg at et kjølig kapitalmarked kan utsette en overtagelse av Kahoot.

    «Det er ikke vår rolle å kommentere på enkeltaksjonærer vedrørende disses aksjebeholdning i Kahoot! ASA, inkludert eventuelle fremtidige disposisjoner eller planer», skriver finansdirektør Ken Østreng i Kahoot i en e-post til Finansavisen.

    På tirsdag ble det kjent at kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen har kvittet seg med nesten én million aksjer i Kahoot. Onsdag viser de ferske aksjonærlistene at Haudemann-Andersen har solgt seg ytterliggere ned, med over 1,3 millioner aksjer.