<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

34-åring blir ny AutoStore-sjef

AutoStore-sjef Karl Johan Lier går av. 34 år gamle Mats Hovland Vikse tar over stafettpinnen. 

Publisert 17. nov. 2022 kl. 06.15
Oppdatert 17. nov. 2022 klokken 13.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
GIR SEG: Finansdirektør Bent Skisaker (f.v.), tidligere konsernsjef Karl Johan Lier som nå skal pensjonere seg, og påtroppende konsernsjef Mats Hovland Vikse, som foreløpig har rollen som inntektsdirektør. Foto: AutoStore

AUTO

34 år gamle Mats Hovland Vikse blir ny sjef i ett av Oslo Børs' største selskaper, robotlagerselskapet AutoStore. Han starter som ny konsernsjef i januar 2023, og rekrutteres internt fra stillingen som inntektsdirektør.

Nåværende konsernsjef Karl Johan Lier går dermed av, men vil være ansatt i selskapet til mars neste år. 

Lier var med da Autostore var et sideprosjekt, utført av fire-fem personer som en del av Hatteland Group, på slutten av 1990-tallet, og har vært i sjefsstolen i 14 år. I dag er AutoStore verdsatt til 61,71 milliarder kroner på Oslo Børs.

Intern støtte

– Mats er en nøkkelperson bak AutoStores vekst. Både styret og Karl Johan er enige om at hans strategiske lederskap, hans enorme fokus på kommersialisering og dype interne støtte gjør ham til det klare valget for rollen, sier med-styreleder Jim Carlisle.

Vikse ble hentet inn som strategisjef i AutoStore i oktober 2017, etter å ja jobbet som rådgiver for det Akastor-eide oljeserviceselskapet MHWirth, et selskap som senere er blitt innlemmet i et joint venture med Baker Hughes' Subsea Drilling Systems.

I juli i fjor, bare måneder før børsnoteringen i oktober, ble Vikse inntektsdirektør i robotlagerselskapet. Fra og med januar tar han altså fatt på jobben som toppsjef.