<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zoom-aksjen har falt med 90 prosent siden pandemitoppen

Zoom-aksjen har falt med rundt 90 prosent fra pandemitoppen i oktober 2020.

    Publisert 22. nov. 2022 kl. 15.35
    Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 15.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    SVAKT KVARTAL: Zoom rapporterte svakere tall i tredje kvartal.  Bloomberg

    Det amerikanske videomøteselskapet fikk kraftig medfart under pandemien og var populær blant investorer, i likhet med norske Kahoot.

    Zoom sliter nå med å tilpasse seg en verden uten nedstemning og med mindre hjemmekontor, ifølge Reuters. 

    Så langt i år er Zoom-aksjen ned over 56 prosent. Mandag falt aksjen over 7 prosent etter at det kuttet sin årlige inntekstprognose da det la frem svak kvartalsvekst. Som resultat har seks meglerhus kuttet sine kursmål på aksjen.

    Tirsdag faller aksjen ytterligere 6 prosent. 

    «Zoom har en grunnleggende feil ved at det har vært nødvendig å bruke mye penger for å beholde markedsandeler. Når utgiftene går til å klamre seg fast i markedsandeler, i stedet for å vokse, er det ikke et bra sted å være. Det kan være et tegn på problemer i vente,» sa analytiker Sophie Lund-Yates ved Hargreaves Lansdown.

    Selskapets driftskostnader steg med 56 prosent i tredje kvartal, mens den justerte driftsmarginen (EBITDA-marginen) falt til 34,6 prosent fra 39,1 prosent for et år siden, ifølge Reuters.