<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slakter Musk og hans «shit show»

3.700 Twitter-ansatte har blitt overflødige. Amerikanske toppsjefer på talentjakt lokker med å ta avstand fra Elon Musks metoder.

Publisert 16:08 22. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
RYDDESJAUER: Elon Musk. Foto: NTB

Elon Musks ryddesjau i Twitter har gjort rundt 3.700 ansatte overflødige, men det mangler ikke på selskaper som nå prøver å plukke disse opp, melder Reuters.

Noen av disse selskapene appellerer ifølge nyhetsbyrået til sin forakt for metodene verdens rikeste tar i bruk.

Personaldirektør Katie Burke i det amerikanske programvareselskapet Hubspot slakter Musk etter oppslag om at flere skal ha blitt sparket etter å ha kritisert ham i interne Slack-kanaler. 

«Som leder er det å bli kritisert en del av jobben. Store ledere anerkjenner debatt. Uenighet gjør deg bedre og er en del av prosessen. Hvis du ønsker et sted der du kan være uenig (på en vennlig, klar måte, selvsagt) med folk, er HubSpot ute etter å ansette», skrev hun nylig i et Linkedin-innlegg.

Sent mandag hadde Burke fått over 35.000 positive reaksjoner på Linkedin.

– En stor mulighet

Samtidig har Amanda Richardson, sjefen for oppstartsselskapet CoderPad, ifølge Reuters publisert et åpent brev til de tidligere Twitter-ansatte der hun karakteriserer Musks overtakelse som et «shit show.»

Richardson går særlig ut mot at Twitters nye, sterke mann forbyr hjemmekontor.

«Hos oss tror vi at din kompetanse betyr alt. Ikke hvor du sitter. Ikke hvis du sover på jobb. Ikke at du jobber 18 timer dagen syv dager i uken», skriver sjefen for selskapet som utvikler rekrutteringsprogramvare. 

Videre har sjefen for det amerikanske sky- og programvareselskapet Calix, Michael Weening, i et lignende LinkedIn-innlegg beskrevet de siste ukenes hendelser i Twitter som «forstyrrende», og lovet nyansatte en selskapskultur som «starter med våre lagspillere.»

– Fra vårt perspektiv er dette en stor mulighet, ettersom personer som ikke ville snakke med oss før nå er desillusjonerte og på utkikk. Den giftige kulturen har fått folk til å si «aldri mer», sier Weening til Reuters.