<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rugseth-selskap hentet 100 millioner

Jens Rugseth-selskapet Sirki Holding hentet for andre gang i år friske penger, etter at aksjen har steget 130 prosent på en snau måned

    Publisert 23. nov. 2022 kl. 08.06
    Oppdatert 23. nov. 2022 klokken 11.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 296 ord
    TIRSDAGENS TAPER: Sikri falt mest av alle på Oslo Børs tirsdag. Avbildet er konsernsjef Nicolay Moulin (t.v.) og styreleder Jens Rugseth (t.h.). Foto: Marthe Haarstad

    SIKRI

    Etter børsstengning tirsdag meldte softwareselskapet Sikri Holding at de ville hente opptil 100 millioner kroner i en rettet emisjon til å styrke balansen i selskapet. Bare noen timer senere kom børsmeldingen som informerte om at emisjonen var gjennomført.  

    Den friske kapitalen ble hentet gjennom utstedelse av 10 millioner aksjer til en kurs på 10,00 kroner.

    Selskapets største aksjonærer, Karbon Invest, Carucel Finance, Stella Industrier og Varner-brødrenes Varner Kapital, forpliktet seg til å tegne for totalt 80 millioner kroner. 

    Det resterende beløpet ble tegnet av ledelse og styremedlemer. 

    Jens Rugseth er styreleder og største eier gjennom investeringsselskapet Karbon Invest, som står for over 38 prosent av eierandelene til Sikri Holding etter emisjonen. 

    Børsrekyl

    Meldingen om den rettede emisjonen kommer etter en periode der Sikri-aksjen har sett en enorm oppgang på Oslo Børs, til tross for den brutale børsutviklingen som en rekke teknologiselskaper har vært vitne til siden nyttår.

    Siden 27. oktober hadde aksjen steget med over 130 prosent, der aksjekursen har hoppet fra 5,75 til 13,37 kroner pr. aksje ved børsslutt mandag.

    Tirsdag var derimot aksjen blant de største taperne på Oslo Børs, og falt med over 12 prosent til 11,70 kroner pr. aksje – altså dagen da selskapet opplyste om rettet emisjon etter børsslutt.

    Onsdag formiddag fortsetter nedgangen, og ved 11-tiden er aksjen ned over 14 prosent til 10,00 kroner pr. aksje. 

    Hentet 300 mill. 

    Tirsdagens kapitalinnhenting markerer den andre rettede emisjonen som softwareselskapet har gjennomført i år. 

    I september hentet selskapet 200 millioner kroner ved å utstede 20 millioner aksjer til en tegningskurs på 10 kroner pr. aksje. Det var da de samme aksjonærene som deltok i emisjonen. 

    I tillegg besluttet styret å gi et tilbud på inntil 114 millioner kroner til aksjonærer som ikke var tildelt aksjer i den rettede emisjonen. 

    Selskapets aksjonærer har derfor bidratt med å spytte inn 300 millioner kroner på under tre måneder.