<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Astrocast i trøbbel

Hiber trekker seg fra avtalen med Astrocast, og krever samtidig et konvertibelt lån på 1,5 millioner euro. Astrocast bestrider kravet og vurderer rettslige grep.

    Publisert 24. nov. 2022 kl. 09.20
    Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 09.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord
    TRØBBEL: For sveitsiske, Oslo-noterte Astrocast. Foto: Astrocast

     

    Astrocast har mottatt en melding fra Hiber og enkelte av dets aksjonærer om at de sier opp avtalen meldt 30. mai 2022 med virkning fra 30. november 2022, fremgår det av en melding torsdag.

    30. mai kunngjorde Astrocast en avtale om kjøpet av Hiber, som var betinget av fullføringen av Astrocasts notering på Euronext Growth Paris og andre forhold. Avtalens «long stop»-dato er 30. november.

    Fra det mottatte varselet om terminering forstår Astrocast også at Hiber krever en forpliktelse for Astrocast til å innvilge et konvertibelt lån på 1.500.000 euro, angivelig forfalt i henhold til avtalen. Hiber har informert om at de henviser spørsmålet om innvilgelse av det konvertible lånet til megling og tvisteløsning gjennom en voldgift i henhold til bestemmelsene i avtalen.

    Astrocast bestrider at det er grunnlag for kravet mot selskapet som fremsatt av Hiber og vil vurdere rettslige tiltak for å støtte sin posisjon.

    Astrocast legger til at på grunn av utfordrende markedsforhold for finansiering det siste halvåret har likviditeten for selskapet vært stram.

    Selskapet har vært i stand til å finansiere eksisterende virksomhet gjennom konvertible obligasjoner utstedt av eksisterende investorer. Selskapet vil fortsette å vurdere strategiske alternativer for å styrke sin finansielle stilling på langsiktig basis, skriver Astrocast.

    (TDN Direkt)