<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Spillgigant melder om rekordsalg

Kort tid etter at Nintendo lanserte to nye spill melder den japanske spillgiganten om rekordsalg i forkant av julehandelen.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 14.05
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 14.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
POPULÆRT: Nintendo opplever stor etterspørsel etter sine nye spill. Foto: Bloomberg

18. november var det verdenslansering for «Pokémon Scarlet» og «Pokémon Violet» for Nintendo Switch, og i løpet av de tre første dagene solgte Nintendo mer enn 10 millioner enheter. Ifølge CNBC skal det være det Nintendos beste lansering noensinne.

Rekordsalg

Dette skjer kun to måneder etter at Nintendos «Splatoon 3» slo en tidligere japansk salgsrekord.

Pokémon er en av Nintendos mest gjenkjennelige og lengstlevende franchiser, og Nintendo blåste nytt liv i serien ved å gi ut «Pokémon Sword» og «Pokémon Shield» for tre år siden og «Brilliant Diamond» og «Shining Pearl» i fjor.

– Med den nye Pokémon oppnådde Nintendo en sjelden bragd blant videospillselskapene, nemlig to salgssuksesser i et vanskelig år for industrien, sier Serkan Toto, adm. direktør i det Tokyo-baserte konsulentselskapet Kantan Games, til CNBC.

Sony melder også om godt salg

Nintendo er ikke den eneste spillgiganten som går inn i høytiden med gode salg. Onsdag meldte Sony at «God of War Ragnarok» for PlayStation solgte 5,1 millioner eksemplarer i løpet av den første uken.

Videospillindustrien så en boom under Covid-19-pandemien i 2020 og 2021 da folk flest var hjemme under nedstengningene. Etter hvert som økonomiene har åpnet opp igjen, har derimot salget begynt å normalisere seg, noe som har tynget videospillgiganter som Nintendo, Sony og Microsoft

I løpet av 2022 har Nintendo-aksjen gått opp mer enn 11 prosent.