<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Eneste «large cap» du må eie nå

Sjefstrateg Rob Luna kårer Bob Iger til Wall Streets beste toppsjef de siste 20 årene, og gir Disney en klokkeklar kjøpsanbefaling.

Publisert 24. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord
GJØR COMEBACK: Bob Iger er tilbake som Disney-sjef. Foto: NTB

Tidligere denne uken ble det kjent at Bob Iger gjør comeback som Disney-sjef, og Wall Street reagerte med å sende aksjen opp over 6 prosent i mandagens handel. Etter å ha falt 1,4 prosent tirsdag, var aksjen tilbake på vinnersporet onsdag med nesten 3 prosent. 

Disney er likevel ned nesten 40 prosent hittil i år, og det mener sjefstrateg Rob Luna i forvaltningsselskapet Surevest er en kjøpsmulighet.

– Den ene «large cap»-aksjen du må være i akkurat nå er Disney. Bob Iger er antakelig og sannsynligvis den beste toppsjefen de siste to tiårene. Det han har gjort med Disney – han er en betydelig visjonær, sa Luna til CNBC onsdag.

– Med Iger tilbake, ser jeg for meg at denne aksjen er tilbake på sporet veldig snart, legger han til.

Måtte gå etter to år

Igers comeback ble ifølge kanalen godt mottatt også ellers på Wall Street. Analytiker Michael Nathanson i MoffettNathanson har eksempelvis oppgradert Disney fra «market perform» til «outperform», og samtidig  tatt opp kursmålet til 120 dollar. Dette tilsvarer 24 prosent oppside fra onsdagens sluttkurs.

Lederskiftet var et faktum bare dager etter at Bob Chapek varslet planer om å gjennomføre besparelser i selskapet. Iger var konsernsjef fra 2005 til 2020, da han ble avløst av Chapek – som altså fikk bare to år i sjefsstolen. 

Iger tar over med umiddelbar virkning, og har sagt ja til å fungere som i stillingen i to år.

Eksplosive kostnader

Disney skuffet markedet da tallene for selskapets regnskapsmessige fjerde kvartal ble lagt frem 8. november. 

Rapporten viste at Disney skaffet 12,1 millioner nye abonnementer på strømmetjenesten Disney+ i løpet av kvartalet. På den annen side har kostnadene for strømmeavdeling mer enn doblet seg det siste året.

Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes forklarte nylig hvordan Netflix, Discovery, Paramount og Viaplay tar markedsandeler, og hvordan Disney sliter med å finne sin posisjon i innholdskappløpet.