<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vondt, men nødvendig

Elon Musk relanserer Twitter Blue neste uke, og utvider med gule og grå haker.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 11.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  LIGGER IKKE PÅ LATSIDEN: Elon Musk. Foto: NTB

  Elon Musk har ikke ligget på latsiden etter at han overtok Twitter. 

  Tidlig i november lanserte han abonnementstjenesten Twitter Blue, som gir et «blue check» til enhver som betaler åtte dollar. Utrullingen ble raskt pauset ettersom flere misbrukte ordningen til å åpne konti der de utgir seg for å være andre, helst kjente personer.

  Musk varslet en relansering 29. november «for å forsikre seg om at produktet er stabilt», men skrev i en tweet torsdag at denne vil finne sted fredag i neste uke, melder Reuters

  Samtidig ruller Twitter ut «check marks» i gull- og gråfarger.

  Forklarer mer neste uke

  «Gull for selskaper, grått for regjeringer og blått for enkeltpersoner (kjendiser eller ikke). Vondt, men nødvendig», tweetet Musk videre.

  All verifiserte konti vil ifølge Twitters nye, sterke mann bli autentisert manuelt før «check»-symbolet aktiveres.

  «Enkeltpersoner kan få en sekundær, mindre logo for å vise at de tilhører en organisasjon, hvis dette verifiseres av organisasjonen», fortsatte Musk, og la til at vil forklare nærmere i neste uke.

  «Blue check»-symbolet var tidligere reservert for verifiserte konti tilhørende politikere, kjendiser, journalister og andre offentlige personer.