<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skred av kursmålsendringer etter Adevinta-tall

De aller fleste meglerhusene jekker opp kursmålene etter Adevintas tredjekvartalsrapport. Nå spår analytikerkorpset en kursoppgang på 16 prosent.

    Publisert 26. nov. 2022 kl. 15.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 404 ord
    FRANSK TOPPSJEF: Antoine Jouteau tok over som ny sjef i rubrikkselskapet Adevinta etter at Rolv Erik Ryssdal ga seg som toppsjef i august i år. Foto: Adevinta

     

    Rubrikkselskapet Adevinta la torsdag frem tallene for tredje kvartal som viste en omsetning på 408 millioner euro, noe ned fra 417 millioner euro i fjor.

    Resultat etter skatt endte på minus 54 millioner euro, kraftig ned fra et lite overskudd på 2 millioner euro for ett år siden. 

    Adevinta-aksjen bykset opp 7,2 prosent på børsen etter kvartalsrapporten torsdag, før den falt tilbake igjen 3,0 prosent på ukens siste handelsdag. 

    Kepler-analytiker Markus Borge Heiberg mente kursrekylen torsdag kunne være knyttet til den flate utviklingen i reklamesegmentet.

    «Dette har vært en av bekymringene nå som økonomien er svakere. Likevel ser man i rapporten at den holder seg bra», sa han til Finansavisen.

    Skred av endringer

    I år er likevel Adevinta-aksjen ned 31,2 prosent, og står nå i 80,65 kroner. Det priser selskapet til 94,0 milliarder kroner.

    Kepler-analytikeren er blant de som har konkludert etter Adevinta-rapporten, og han er én av analytikerne som har valgt å ikke endre på kursmålet, sammen med blant andre Nordea og Pareto Securities.

    STÅLBULL: Kepler Cheuvreux-analytiker Markus Borge Heiberg har det høyeste kursmålet blant analytikerne som dekker Adevinta-aksjen. Foto: Iván Kverme

    Mange andre nordiske og internasjonale meglerhus har imidlertid tatt frem kalkulatoren og regnet seg frem til et nytt kursmål.

    Den amerikanske storbanken Goldman Sachs øker kursmålet fra 87,50 til 99 kroner, mens konkurrenten J.P. Morgan øker fra 78 til 87 kroner. Begge gjentar kjøp.

    Foreløpige endringer etter Adevinta-rapporten

     
    Meglerhus Kursmål Tidl. kursmål Anbefaling
    Goldman Sachs 99 87,5 Kjøp
    Credit Suisse 118 114 Kjøp
    JP Morgan 87 78 Over-weight
    HSBC 95 100 Kjøp
    Carnegie 100 102 Kjøp
    Nordea 95 95 Kjøp
    Pareto Securities 75 75 Hold
    Kepler Cheuvreux 140 140 Kjøp
    Barclays 100 100 Kjøp
    Danske Bank 93 90 Kjøp
    Morgan Stanley 95 88 Equal-weight
    Jefferies 105 105 Kjøp
    Bernstein 95 95 Market perform
    Citi 74 70 Selg
    SEB 85 85 Hold (kjøp)
    BNP Paribas 70 65 Under perform
    Kilde: Bloomberg

    I tillegg jekker Morgan Stanley opp kursmålet med 7 kroner til 95 kroner. Den såkalte equal-weight-anbefalingen gjentas derimot.

    Ellers er det stort sett mindre, positive kursmålsjusteringer i etterkant av rapporten. Foreløpig er det bare britiske HSBC og Carnegie som jekker ned kursmålet med noen kroner. SEB fastholder kursmålet på 85 kroner, men nedgraderer anbefalingen fra kjøp til hold.

    Sprikende kursmål

    Det er nettopp Kepler-analytiker Markus Borge Heiberg som har det høyeste kursmålet blant de 25 analytikerne som følger Adevinta. Kursmålet på 140 kroner impliserer at aksjen skal stige med hele 73,6 prosent.

    Helt på den andre siden finner man Berenberg-analytiker Sarah Simon med et kursmål på 64 kroner, satt i midten av oktober, med en tilhørende salgsanbefaling. Hun spår at årets kursfall skal fortsette med ytterligere 20,6 prosent.

    Såpass sprikende kursmål tyder på at det er stor usikkerhet om prisingen av Adevinta og hvilke antagelser man bør legge til grunn.

    Gjennomsnittlig kursmål blant analytikerne er likevel på 93,52 kroner, ifølge Bloomberg. Det betyr at analytikerkorpset sett under ett spår en kursoppgang på 16,0 prosent.