<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival går sammen med Tencent

Nio og Tencent har blitt strategiske partnere, og skal samarbeide om utvikling av selvkjørende biler.

  Publisert 29. nov. 2022 kl. 14.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  TESLA-RIVAL: Nio skal jobbe sammen med Tencent om selvkjørende biler. Foto: Bloomberg

  Den kinesiske elbilprodusenten Nio og teknologigiganten Tencent har inngått et strategisk partnerskap som skal samarbeide innenfor områder som selvkjørende biler og høydefinisjons karttjenester, melder CNBC.

  Duoen tar sikte på å dra nytte av Beijings fokus på såkalte «new energy cars», og partnerskapet kommer i stand i kjølvannet av at Alibaba og Nio-konkurrenten Xpeng åpnet et utviklingssenter for programvare til selvkjørende biler i august.

  Nio vil som en del av samarbeidet bruke Tencents sky-infrastruktur for datalagring, ettersom førerløse biler krever prosessering av store mengder realtidsdata for å trene algoritmer.

  Trenger nye ben å stå på

  For Tencent, som allerede er stor aksjonær i Nio, betyr partnerskapet nok en mulighet til å gå inn i nye forretningsområder. Og det kan selskapet trenge etter at stadig strengere Beijing-reguleringer har gått hardt utover lønnsomheten i kjernevirksomheten som retter seg mot videospill.

  Nio selv sliter ifølge CNBC på sin side med økte underskudd og marginpress fra høyere materialkostnader og flaskehalser i forsyningskjedene. Selskapet leverte likevel rekordhøye 31.607 biler i tredje kvartal.

  De en gang så høytflyvende kinesiske elbiloppstartsselskapene har måttet se kraftige kursfall i 2022 etter at investorer har vendt ryggen til vekstaksjer, samtidig som kinesisk økonomi har støtt på flere utfordringer –  i form av blant annet strenge coronarestriksjoner.