<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schibsted har solgt Adevinta-aksjer for milliarder

Schibsted har solgt nesten 24,5 millioner aksjer i Adevinta for 1,7 milliarder kroner. 

Publisert 30. nov. 2022 kl. 16.57
Oppdatert 1. des. 2022 klokken 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
SELGER: Schibsted vurderer å selge nesten 24,5 millioner aksjer i Adevinta, tilsvarende ca. to prosent av Adevintas utstedte aksjer. Her er konsernsjef Kristin Skogen Lund og finansdirektør Ragnar Kårhus fra da Schibsted la frem tall for 1.kvartal 2022. Foto: Eivind Yggeseth

Schibsted har engasjert Arctic Securities og DNB i forbindelse med et blokksalg av Adevinta-aksjer. I en børsmelding skriver Schibsted at selskapet har solgt nesten 24,5 millioner aksjer i Adevinta, tilsvarende ca. to prosent av Adevintas utstedte aksjer. I tillegg inngår selskapet en total return swap (TRS) i en størrelsesorden på rundt 3 prosent av Adevintas utstedte aksjer.

I en TRS-avtale vil den som disponerer verdien motta utbytte på posten samtidig som hen også vil få tilført eventuell verdiøkning som posten måtte få tilført i løpet av perioden.

Prisen settes gjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess. Arctic Securities og DNB Markets er engasjert som tilretteleggere for blokksalget.

Schibsted melder at fortjenesten fra kapitalallokeringen vil brukes til å redusere selskapets rentebærende gjeld, og for å igangsette et tilbakekjøpsprogram av opptil 4 prosent av selskapets aksjer. 

Aksjene ble solgt for like over 1,7 milliarder kroner til kurs 70 kroner. Onsdag sluttet Adevinta-aksjen på 77,25 kroner.

Etter gjennomføring av tilbudet og TRSen vil Schibsted eie 344.803.374 aksjer i Adevinta, som tilsvarer om lag 28,15 prosent av Adevintas utstedte aksjer og rundt 29,58 prosent av stemmene. I tillegg har Schibsted en finansiell eksponering mot tre prosent av aksjene i Adevinta gjennom TRSen