<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reagerer kraftig på inspeksjon av soverom

San Franciscos myndigheter skal inspisere soverommene på Twitters hovedkontor. Elon Musk reagerer kraftig.

Publisert 11:41 7. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 302 ord
FÅR SOVEROM INSPISERT: Twitter-eier Elon Musk. Foto: NTB

Noe av det første Elon Musk gjorde etter overtakelsen av Twitter , var å sparke halvparten av de ansatte . Dette har gjort mange konferanserom på hovedkontoret overflødige, og flere av dem har i løpet av de siste ukene blitt omgjort til provisoriske soverom møblert med nattbord og lenestoler, opplyser kilder med kjennskap til saken til Bloomberg.

San Franciscos borgermester London Breed høster nå kraftig kritikk fra Musk etter et oppslag i lokale San Francisco Chronicle om at byens myndigheter vil inspisere hovedkontoret som følge av en klage på soverommene og et mulig brudd på byggforskriften.

– Urettmessig angrep

Twitters nye sterke mann mener at selskapet blir urettmessig angrepet for å «besørge senger til trette ansatte», og la i en tweet ved et annet nylig Chronicle-oppslag om en baby som nesten døde etter å ha inntatt fentanyl på en lekeplass i byen. 

«Hvor er dine prioriteringer?» spør Musk.

Breed tvitret etter ulykken på lekeplassen om at «det er viktig å holde offentlige områder trygge», og at de som selger stoffet må holdes ansvarlige.

– Henter inn Tesla-hjelp

Ommøbleringen av konferanserommene på Twitters hovedkontor står litt i stil med forslaget Musk kom med i forkant av oppkjøpet om at kontoret burde gjøres om til et sted for hjemløse. Forslaget var relatert til at ansatte likevel ikke møtte opp som følge av selskapets hjemmekontor-politikk.

Denne politikken har Musk nå sørget for å avskaffe.   

Soverommene på kontoret henger ikke bare sammen med at de Twitter-ansatte forventes å jobbe lange dager. Kilder med kjennskap til saken opplyser til Bloomberg at Musk har bedt ansatte i sine øvrige selskaper, som Tesla og Boring Company, om å hjelpe ham med Twitter i løpet av overgangsperioden.