<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple skal få databrikker produsert i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA.

    Publisert 7. des. 2022 kl. 17.13
    Oppdatert 7. des. 2022 klokken 17.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    SATSER I USA: Apple-sjef Tim Cook (i midten) besøkte tirsdag fabrikken der TSMC i fremtiden skal produsere databrikker for IT-giganten. Det blir første gang på nesten et tiår at Apple får brikker produsert i USA. Foto: AP

    Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg.

    Sammen med president Joe Biden og flere ledere fra databrikkeselskaper besøkte Cook tirsdag tomten der fabrikken bygges. Den skal etter planen åpne i 2024 og drives av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), som allerede produserer brikker for Apple.

    – Som mange av dere vet, jobber vi med TSMC for å fremstille brikkene som driver våre produkter over hele verden. Vi gleder oss til å utvide dette arbeidet i årene som kommer – samtidig som TSMC danner nye og dype røtter i USA, sier Cook.

    Byggingen av fabrikken i Phoenix kommer i kjølvannet av en global mangel på databrikker, noe som har ført til forsinkelser i produksjonen av alt fra smarttelefoner til biler.

    (NTB)