<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lemper Twitter-gjeld over på Musk?

Morgan Stanley og resten av Twitter-bankene forsøker å erstatte noe av gjelden med billigere marginlån til Elon Musk sikret i Tesla-aksjer.

Publisert 8. des. 2022 kl. 11.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord
TØFFE RENTEREGNINGER: I sikte for Twitter, ledet av Elon Musk. Foto: NTB

Da Elon Musk overtok Twitter for 44 milliarder dollar , tok han opp nesten 13 milliarder dollar i gjeld. Deler av denne er på høy rente, og bankkonsortiet med Morgan Stanley i spissen forsøker nå å erstatte noe av den  dyre gjelden med marginlån sikret i Tesla-aksjer, melder Bloomberg og viser til personer med kjennskap til saken.

Samtalene har hittil dreid seg om den usikrede obligasjonsgjelden på 3 milliarder dollar, der Twitter betaler 11,75 prosent rente. Selskapets årlige rentekostnader estimeres til 1,2 milliarder dollar med den nåværende gjeldsstrukturen – som også omfatter 6,5 milliarder dollar i lån og 3 milliarder dollar i sikrede obligasjoner.

Nyhetsbyrået påpeker at tøffere kredittmarkeder og Musks kaotiske start som Twitter-eier har tvunget bankene til å finansiere hele gjeldspakken med egne kontanter og gjort den vanskelig å syndikere ut til institusjonelle investorer. 

Tar opp gjeld personlig?

Mens gjelden Musk tok opp for å finansiere oppkjøpet ligger på selskapsnivå i Twitter, vil ethvert marginlån sikret i Tesla-aksjer bli tatt opp av milliardæren personlig. Bloombergs kilder hevder at et slikt skifte likevel kan gi mening fordi Musk har en betydelig sum egne penger bundet opp i Twitter-aksjer og at marginlånene vil bære en langt lavere rente enn Twitters usikrede gjeld.

Forsøk fra bankene på å kvitte seg med noe Twitter-gjeld til institusjonelle investorer vil ifølge kildene ikke finne sted før utpå nyåret, når bankene har et klarere bilde av hvordan Musk har påvirket driften i selskapet.

Gjeldspakken i Twitter besto opprinnelig av 12,5 milliarder dollar i marginlån sikret i Tesla-aksjer. Dette ble erstattet av ytterligere egenkapitalinnskudd, inklusive investeringer fra partnere som Oracle-gründer Larry Ellison, kryptobørsen Binance og forvaltere som Fidelity, Brookfield og Sequoia Capital.

Foruten Morgan Stanley består Twitters bankkonsortium av Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group og Societe Generale.

Bloombergs kilder understreker at samtalene som nå pågår er innledende, og at ingen beslutninger er tatt.