<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Datatilsynet avviser klage – sjekkeapp må ut med 65 millioner

Datatilsynet opprettholder boten på 65 millioner kroner som er ilagt sjekkeappen Grindr for brudd på norske personvernlover.

    Publisert 8. des. 2022 kl. 17.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord
    KJEMPEBOT OPPRETTHOLDES: Grindr-boten er på 65 millioner kroner. Foto: NTB

    Datatilsynet opprettholder millionboten til sjekkeappen Grindr, melder NRK.

    I desember 2021 ble det kjent at Datatilsynet ville gi Grindr en bot på 65 millioner kroner for å ha brutt norske personvernlover – den høyeste boten tilsynet har vedtatt noensinne.

    I vedtaket da konkluderte tilsynet med at Grindr har delt personopplysninger med markedsføringspartnere i strid med norske personvernregler.

    Grindr var sterkt uenige i tilsynets vurderinger da boten ble kjent. De mente den dreide seg om en samtykkepraksis fra mange år tilbake, og ikke deres daværende samtykkepraksis eller personvernerklæring.

    I februar i år klaget Grindr på boten. Argumentasjonen var at boten var basert på uriktige tolkninger av norsk lov og personvernforordningen (GDPR).

    Janne Stang Dahl, kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, sier til NRK at tilsynet har vurdert Grindrs klage grundig, og at de har konkludert med at vedtaket opprettholdes fullt ut. Hun tilføyer at saken er sendt til Personvernnemnda for klagebehandling.

    Grindr er en sjekkeapp for homofile, biseksuelle og transpersoner. Den ble etablert i 2009.

    Halv milliard på tre måneder

    Mandag denne uken meldte selskapet bak appen – amerikanske Grindr – om en inntektsvekst på 32 prosent i tredje kvartal, til 50,4 millioner dollar. Det tilsvarer en halv milliard kroner.

    Hittil i år har selskapet omsatt for 140,5 millioner dollar – 1,4 milliarder kroner.

    Resultatet etter skatt i tredje kvartal var imidlertid negativt på 4,7 millioner dollar.

    I fjor hadde Grindr rundt 11 millioner månedlig aktive brukere.