<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter-konto sporer privatflyet – nå er den suspendert

I november sa Elon Musk at han ikke ville forby Twitter-kontoen som følger privatflyet hans. Onsdag ble den suspendert. 

Publisert 14. des. 2022 kl. 16.12
Oppdatert 14. des. 2022 klokken 16.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
YTRINGSFRIHET BARE NÅR DET PASSER: For Elon Musk. Foto: NTB

Twitter har onsdag morgen suspendert kontoen som sporer Elon Musks privatfly ved hjelp av offentlig tilgjengelige flydata, melder CNBC.

Kontoen @ElonJet drives av college-studenten Jack Sweeney fra Florida, og har over 500.000 følgere.

«Vel, det ser ut som at @ElonJet er suspendert», tvitret Sweeney selv onsdag, og oppfordret samtidig brukerne om å følge ham andre steder.

Musk, som fullførte oppkjøpet av Twitter for 44 milliarder dollar i høst, har vært tydelig i sin streben etter å bevare ytringsfriheten på den sosiale medieplattformen. Tidlig i november hevdet Musk at han var en så sterk tilhenger av ytringsfriheten at han ikke ville stenge @ElonJet, selv med en erkjennelse om at kontoen utgjorde en «direkte personlig sikkerhetsrisiko.»

Andre instrukser internt?

Men ifølge kanalen kan Twitter-ansatte ha fått andre instrukser internt. Sweeney delte 10. desember en tråd om at Twitters sikkerhetsråd hadde bedt om å få tildele @ElonJet et kraftig synlighetsfilter. To dager senere tvitret Florida-studenten at kontoen ikke lenger var skjult eller forbudt «på noen måte.» 

Twitters sikkerhetsråd ble for øvrig oppløst på mandag.

Sweeney driver også andre Twitter-konti som sporer privatfly tilhørende kjendiser som Bill Gates, tidligere president Donald Trump og Meta-sjef Mark Zuckerberg. 

CNBC bemerker at Sweeneys Instagram-konto som sporer Musk fortsatt ser ut til å være aktiv.