<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk holder ord – går av som Twitter-sjef

Twitter-eier Elon Musk sier han vil trekke seg som toppsjef i selskapet så snart han finner en erstatter.

Publisert 21. des. 2022 kl. 06.08
Oppdatert 21. des. 2022 klokken 06.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
Tesla-gründer Elon Musk. Bloomberg

– Jeg trekker meg som adm. direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben! Etter det skal jeg bare lede programvare- og serverteamene, skriver Musk på Twitter.

Musk tok over ledelsen av Twitter i slutten av oktober, etter å ha kjøpt selskapet for 44 milliarder dollar. Allerede den gang sa han at sjefsrollen ville være midlertidig. 

Avgjørelsen om å troppe av som toppsjef i det sosiale mediet kommer som følge av avstemningen han selv opprettet for to dager siden, der han spurte brukerne om han burde gå av. 17,5 millioner stemte, og 57,5 prosent av dem ba Musk gå av. Han hadde på forhånd sagt at han ville føye seg etter resultatet.

Ikke bare fryd

Det har stormet rundt både Twitter og Musk – verdens rikeste mann, som også leder elbilprodusenten Tesla og romfartsselskapet SpaceX – siden han kjøpte det sosiale mediet. 

En rekke ansatte har blitt sagt opp. Musk selv har til dels detaljstyrt virksomheten, og nylig ble flere journalister stengt ute. Ifølge Musk var dette midlertidig og fordi de hadde brutt regler om å dele informasjon om hvor andre befinner seg.

Han blir følgelig anklaget for å true ytringsfriheten, mens han selv hevder han er en forkjemper for nevnte frihet. 

Mange har truet med å forlate Twitter etter at Musk tok over, og flere av dem har gjort alvor av truslene. I tillegg til utestengelser som mange har oppfattet som vilkårlige, har plutselige endringer i vilkår og regler – og like plutselige reverseringer av noen av endringene – gått ut over forutsigbarheten på plattformen.