<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nkom klar med endelige vilkår for 5G-auksjonen

Nkom sier de har prøvd å komme industrien og virksomheter i møte da de la frem de endelige vilkårene for 5G-auksjonen på onsdag.

Publisert 9. juni 2021 kl. 11.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
LA FREM VILKÅR: Nkom-direktør Pål Wien Espen. Foto: Nkom

Onsdag publiserte Nkom sine endelige vilkår og regler for 5G-auksjonen som starter 27. september, og ifølge direktør Pål Wien Espen har engasjementet vært stort.

– Engasjement rundt 5G-auksjonen og vilkårene har eskalert denne våren, noe som har bidratt til gode diskusjoner og konstruktive innspill til høringen om auksjonsregler og vilkår, sier Espen. 

Vil ha raskere utbygging i distriktene

Nkom-sjefen sier at de har prøvd å ta hensyn til innspillene de har fått fra bransjen og industrien, og de har gjort enkelte justeringer i etterkant av innspillene som har kommet. Flest tilbakemeldinger fikk det tidligere Post- og Teletilsynet på regjeringens forslag til utbyggingsrabatt og industritilgang. 

Regjeringen ønsker å bruke 560 millioner kroner av auksjonsprisen under 5G-auksjonen til utbygging av raskt trådløst bredbånd i distriktene. Etter høringen har Nkom besluttet å fremskynde oppstarten og utvider perioden hvor det gis rabatt på auksjonsprisen. Utbyggingsperioden starter 1. januar 2022 og varer til 30. juni 2025.

Auksjonsvinnere som påtar seg utbyggingsforpliktelsen, får fradrag i auksjonsprisen for hver ny husstand og næringsbygg som kan få en 100/10 Mbit/s-bredbåndstjeneste. Hvilke bygg som gir fradrag, blir offentliggjort før utbyggingsperioden starter.