<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nokia trekker seg ut av Russland

Telegiganten Nokia trekker seg ut av Russland som følge av krigen i Ukraina, varsler det finske selskapet tirsdag.

  Publisert 12. apr. 2022 kl. 08.36
  Oppdatert 12. apr. 2022 klokken 10.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord

  Nokia opplyser i en børsmelding at det har vært klart for selskapet at det ikke kan fortsette i Russland helt siden de tidlige dagene av krigen i Ukraina. Selskapet har de siste ukene skalert ned aktiviteten betraktelig, men trekker seg nå helt ut.

  Selskapet viser til at vestlige myndigheter har uttrykt bekymring for at kommunikasjonsnettverket i Russland vil bryte sammen, og at det vil få humanitære konsekvenser. I tillegg er det et ønske om å holde informasjonsflyten til vanlige russere åpen.

  – Derfor vil vi samtidig som at vi trekker oss ut, ha som mål å tilby nødvendig støtte til å opprettholde nettverkene, og vi søker relevante lisenser for å sørge for dette i tråd med sanksjonene som gjelder nå, opplyser Nokia.

  NTB