<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slo forventingene - må ta enorm nedskriving i Pakistan

Omsetningen i andre kvartal endte på 28.036 millioner kroner. Analytikerne ventet en omsetning på 27.521 millioner kroner. Men selskapet må ta en enorm nedskriving i Pakistan 

  Publisert 19. juli 2022 kl. 07.02
  Oppdatert 19. juli 2022 klokken 15.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 244 ord
  LA FREM TALL: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Torstein Bøe

   

  Tirsdag var det Telenor sin tur til å legge frem kvartalstall. Fasiten viste en EBITDA før andre poster på 12.501 millioner kroner, som var i tråd med selskapets forventinger. Analytikerne ventet en EBITDA før andre poster på 12.160 millioner kroner. Til sammenligning leverte Telenor en EBITDA før andre poster på 12.253 millioner kroner i fjor. 

  Selskapet leverte en omsetning på 28 milliarder kroner som er en økning på 0,9 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet økte tjenesteinntektene med 2 prosent. Telenor slo da analytikernes forventninger med omtrent 500 millioner kroner. Analytikerne ventet en omsetning på 27.521 millioner kroner. 

  I en børsmelding har konsernsjef Sigve Brekke følgende kommentar: 

  – Halvveis inn i 2022 ser vi at bedrifter og forbrukere i økende grad ønsker å beskytte sine digitale verdier, noe som driver etterspørselen etter våre sikkerhetstjenester i Norden. Jeg er glad for at Telenor fortsatt er en attraktiv partner for kundene våre på deres digitaliseringsreise, sier Sigve Brekke.

  Selskapet melder videre om solide resultater i mobilsegmentet og at det er drevet av prisjusteringer som følge av inflasjonpresset samt også økt etterspørsel etter tilleggstjenester. 

  Enorm nedskriving i Pakistan 

  Selskapet skriver også i kvartalsrapporten at de gjør en nedskriving på 2,5 milliarder i Pakistan som følge av den makroøkonomiske situasjonen, samt en ugunstig dom i Høyesterett knyttet til en lisensfornyelse. 

  Øker gjeldsgraden

  Selskapet skriver i kvartalsrapporten at gjeldsgraden økte til 2,2 gangeren fra tidligere 1,9 gangeren fra slutten av forrige kvartal som et resultat av negative valutaeffekter og utbytte utbetalinger. 

  Telenor

   
  (Mill.kr) 2. kv./22 2. kv./21
  Driftsinntekter 28.036 27.521
  EBITDA 12.501 12.160
  Resultat før skatt 383 4.381
  Resultat etter skatt 338 2.991