<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nkom vil tildele 1500 MHz- og 26 GHz-båndene

Etter forberedende arbeid og vurderinger har Nkom bestemt at det er riktig å forberede tildeling av 1500 MHz- og 26 GHz-båndene nå.

Publisert 2. sep. 2022 kl. 12.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 100 ord
John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nkom, mener det er riktig å starte tildelingen nå. Nkom

Det fremgår av en melding fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fredag.

Nkom ønsker, og har ambisjoner om, å få tildelt 1500 MHz- og 26 GHz-båndene i 2023. Endelig tildelingstidspunkt avhenger likevel av flere forhold, blant annet hvordan tildelingene skal innrettes og hvorvidt det knyttes vilkår om deknings- og eller utbyggingsforpliktelser til tillatelsene. Nkom vil publisere en nærmere tidsplan for tildelingene i løpet av høsten.

Beslutningen om å tildele disse to båndene først, er basert på innspill om behov og etterspørsel for spektrum i de aktuelle frekvensbåndene i årene fremover, innspill fra utstyrsleverandører om utstyrstilgjengelighet og fremtidsutsikter for utstyrsstøtte i de ulike båndene.

TDN Direkt