<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs slakter Telenor

Telenor har falt som en stein på børs i år, og nå kutter storbanken Goldman Sachs kursmålet kraftig.

Publisert 14. des. 2022 kl. 11.02
Oppdatert 14. des. 2022 klokken 15.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
LITE DRAHJELP: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor møter lite støtte fra storbanken Goldman Sachs, som barberer kursmålet. Foto: NTB

 

Telenor har vært sorgens kapittel i år med en avkastning på minus 29 prosent, og i skrivende stund står aksjen i 91 kroner. Nå heller storbanken Goldman Sachs ytterligere bensin på bålet og i en fersk analyse barberes kursmålet fra 107 til 80 kroner, noe som impliserer en nedside på 12 prosent.

Til sammenligning har telekom-sektoren en oppside på 33 prosent, ifølge Goldman Sachs, som opprettholder en klokkeklar salgsanbefaling.

«Vi ser nedside på konsensusestimatene for 2023 på grunn av høy kostnadsinflasjon og kortsiktige begrensninger på prispotensial innenfor digital infrastruktur», skriver Goldman Sachs.

Estimatkutt

Tallknuserne har nedjustert EBITDA-estimatene og fri kontantstrøm med henholdsvis 3 og 6 prosent i perioden 2022-2024.

I analysen skriver Goldman Sachs at Telenor vil levere svakere vekst enn sektoren frem til 2025, og det har begrenset potensial for å delta i konsolideringen av det europeiske telekommarkedet. 

«Vi noterer oss muligheten til å utforske strukturelle muligheter med hensyn til de asiatiske eiendelene, noe som kan bidra til å forenkle verdsettelsen av Telenor. Ledelsen har imidlertid signalisert at selv om dette potensielt er på agendaen, vil det neppe skje noe i løpet av de neste 12-18 månedene», er budskapet fra Goldman Sachs.