<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette oppkjøpet er en milepæl for oss

Erichsen & Horgen verdsettes til 410 millioner kroner, og 20 prosent av oppgjøret skjer i Multiconsult-aksjer. 

Publisert 9. juli 2021 kl. 10.10
Oppdatert 9. juli 2021 klokken 10.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
EKSTREMT GLAD: Konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult. Foto: Multiconsult

 

Multiconsult har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Erichsen & Horgen AS, ifølge en børsmelding et konsulentselskap innen ingeniørtjenester med sterk markedsposisjon innen bygg, HVAC, WWT, energi, miljø og bærekraft.

Konsernsjef Grethe Bergly beskriver det strategiske oppkjøpet som en »milepæl».

Partene er enige om en verdsettelse av Erichsen & Horgen (enterprise value – egenkapital pluss netto rentebærende gjeld, red. anm) på 410 millioner kroner på kontant- og gjeldfri basis. Kjøpesummen vil bli gjort opp med 80 prosent kontanter og 20 prosent aksjer til selgerne.

– Vi er ekstremt glade for at eierne av Erichsen & Horgen har akseptert aksjer som en del av oppgjøret, sier en godt fornøyd Bergly.

Inntekter: 331 millioner

Erichsen & Horgen AS, inklusive datterselskapet Ingeniørfirmaet Malnes og Endresen AS, har rundt 235 ansatte med hovedkvarter i Oslo. Selskapet har også kontorer i Trondheim, Skien, Drammen og Lillehammer. I 2020 hadde Erichsen & Horgen driftsinntekter på 331,3 millioner kroner, med 31,3 millioner i driftsresultat (EBIT) og 24,3 millioner kroner i resultat etter skatt.

De største eierne av Erichsen & Horgen er Jon Kåre Beisvåg (gjennom Beisvåg Invest), Ida Hedvig Bryn (Bryn Forvaltning), Geir Daaland (Daaland Holding) og Rolf Magne Åkredalen (Åkredalen Invest). Alle sitter i styret, og har 17,5 prosent eierandel hver.

Styreleder er Svein Sigurd Jacobsen, mens Arne Jorde er administrerende direktør.